Datum: 26-09-2023 - 20:46
12
me
'23
Uitnodiging aan al onze kunstenaars.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Gemeente Noordwijk

Uitnodiging aan al onze kunstenaars.

Gemeente Noordwijk nodigt alle lokale kunstenaars uit mee te doen aan ‘Kunst in de Gemeente’. De hoofdprijs: € 3000,-. En de mogelijkheid je werk te laten zien in de mooiste tuin van de streek. De Engelse Tuin op het Landgoed in den Houte. De wisselsokkel staat klaar voor het winnende werk....

De winst
Alle lokale kunstenaars uit gemeente Noordwijk zijn van harte uitgenodigd mee te doen. De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang in de Engelse Tuin in Noordwijkerhout presenteren en ontvangt een geldbedrag van € 3000,-.

Schitteren op een glorieuze locatie
De Engelse Tuin is op Landgoed in den Houte. De terugkomst van de historische tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Na voltooiing is het misschien wel één van de mooiste tuinen in de streek. 

Wie kunnen meedoen?
Deelnemers zijn kunstenaars woonachtig of duurzaam werkzaam in de gemeente Noordwijk. Of zijn er duurzaam werkzaam geweest. 

Zo doe je mee
Vanaf maandag 15 mei tot en met zaterdag 1 juli 2023 kunnen de kunstenaars één of twee kunstwerken of ontwerpen aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spelregels
Uiteraard moet het werk aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie staat op deze website.

Zo werkt het
Uit het aanbod maakt een jury een selectie. Vervolgens kunnen de inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk hun stem hierop uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury de winnaar uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken. 

Sterk initiatief
De wedstrijd is uitdagend. Prikkelend ook voor de lokale kunstenaars uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk om te laten zien wat ze in huis hebben. De gemeente nodigt ze uit om hun beste beentje voor te zetten. De wisselsokkel in de Engelse Tuin wacht op de winnaar!

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.