Datum: 24-09-2023 - 02:45
10
me
'23
Hecht GGD Hollands Midden vaccineert tegen HPV op universiteit en hogeschool.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Hecht GGD Hollands Midden vaccineert tegen HPV op universiteit en hogeschool.

Donderdag 11 mei opent Hecht GGD Hollands Midden twee nieuwe vaccinatielocaties: een op de Hogeschool Leiden en een in studentencentrum Plexus van de Universiteit Leiden. Studenten kunnen daar makkelijk en dichtbij een gratis HPV-vaccinatie halen. Ook niet-studenten zijn welkom....

De HPV-vaccinatie is er voor iedereen van 19 tot 27 jaar die nog niet (volledig) is gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker veroorzaken aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. Alléén in 2023 is HPV-vaccinatie gratis voor jongvolwassenen geboren tussen 1996 en 2003.

Eerste prik vóór de zomervakantie
De tijdelijke vaccinatielocatie in Plexus is open tot en met 22 juni, die op de Hogeschool tot en met 29 juni. “We hopen dat veel jongvolwassenen langskomen voor de HPV-vaccinatie”, vertelt Margreet Bekedam, manager vaccinatie bij de GGD. “De tijd begint namelijk te dringen. De HPV-vaccinatie bestaat uit twee prikken met minimaal vijf maanden ertussen. Wie vóór de zomervakantie de eerste prik haalt, kan dit jaar de tweede prik ook nog gratis krijgen. Na 2023 zijn de kosten voor HPV-vaccinatie voor deze groep voor eigen rekening. We zijn heel blij met de medewerking van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden bij het realiseren van deze priklocaties waarmee hopelijk veel jongvolwassenen worden bereikt.”

Adressen en openingstijden nieuwe vaccinatielocaties

·        Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11: donderdag 11 en 25 mei, 1, 8, 15, 22 en 29 junivan 14.30 tot 16.30 uur.

·        Studentencentrum Plexus/Universiteit Leiden, Kaiserstraat 25: donderdag 11 en 25 mei, 1, 8, 15 en 22 juni van 17.30 tot 20.00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel via www.hpvafspraak.nl.

Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Meer priklocaties
In de regio Hollands Midden zijn in mei en juni in totaal 11 vaccinatielocaties  geopend, zie www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-hpv-en-corona.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.