Datum: 26-09-2023 - 21:44
10
me
'23
Inloophuis Scarabee ontvangt Cheque Wiener Ball.
Geschreven door Piet de Vries
Foto's PR

Inloophuis Scarabee ontvangt Cheque Wiener Ball.

Afgelopen week was het dan zover: de officiële overdracht bij inloophuis Scarabee voor het overhandigen van het geld dat opgehaald werd voor dit goede doel gedurende het Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk....

Bij aankomst leek het een wat ouder grachtenpand, echter eenmaal binnen werden wij verrast door de enorme ruimtes vol licht die een warme en gezellige sfeer uitstraalden.  

Het was een indrukwekkend ontvangst. Het huis liep net leeg met ongeveer twintig ‘gasten’ die zojuist klaar waren met hun yogales. De voorzitter van Scarabee, Pieter de Vries, vertelde dat het de bedoeling is dat de gasten na de activiteiten direct weer het leven in gaan en niet blijven hangen. Deze directe confrontatie maakte een enorme impact op ons en wij zijn dankbaar dat de balgasten geld hebben gegeven voor dit mooie doel waar de vrijwilligers van Scarabee de energie vanaf laten spatten.

Er waren vele vrijwilligers aanwezig, waaronder mevrouw Hulshof van de raad van bestuur, de huisfotograaf van de stichting mevrouw Marian Knöptels en de enige betaalde medewerker van Inloophuis Scarabee, mevrouw Cora Disseldorp. Zij vertelde trots over hun dagelijkse werkzaamheden en hoe dankbaar ze is hieraan te kunnen bijdragen.

Scarabee staat klaar voor mensen die leven met en na kanker. Hier bieden ze enorm veel activiteiten aan om de positieve gezondheid te stimuleren. Veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen worden hier onder andere gestimuleerd.

De voorzitter, Pieter de Vries, had een prachtige presentatie samengesteld en sprak over waar Scarabee voor staat en wat hun doelen voor de toekomst zijn. Uitbreiding is er daar één van.

Vanuit de Stichting Oostenrijkse Cultuur in Nederland waren de voorzitter Antoinette Nikkels van der Veen-Hermans, vice-voorzitter John Wetenbroek en bestuurslid Dick van de Loo aanwezig. Zij spraken een kort dankwoord uit over de impressie die zij gehad hadden over het inloophuis gedurende de aanloop naar het Wiener Ball toe. De balgasten waren tijdens het Wiener Ball enorm onder de indruk van het verhaal van de voorzitter van Scarabee, Pieter de Vries. Zijn passie voor de stichting heeft geresulteerd in deze opbrengst van €5.220. Vanuit Grand Hotel Huis ter Duin waren managing director Stephan Stokkermans en Jill Stokkermans aanwezig.

Coen Gerrits, een van de hulp-debutanten van 2023 die zich enorm had ingespannen om de loten te verkopen, was een andere aanwezige en een van de nieuwe hulp-debutanten voor 2024, Damian Slobbe, was aanwezig namens de debutanten van 2023. Damian vertelde dat het indrukwekkend is om te zien wat er allemaal mogelijk is in ondersteuning als je getroffen wordt door kanker. De hulp en steun die Stichting Inloophuis Scarabee biedt voor mensen die leven met of na kanker zijn hartverwarmend. Na deze dag was één ding zeker: Stichting Inloophuis Scarabee is het warme hart voor mensen getroffen door kanker.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.