Datum: 24-09-2023 - 02:30
07
me
'23
Wie verdient er volgens u een lintje?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Wie verdient er volgens u een lintje?

Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen: Een lintje is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. De lintjesregen vindt elk jaar plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. De meeste lintjes worden uitgereikt tijdens deze lintjesregen (zie 2023 gemeente Noordwijk). U draagt iemand voor bij de gemeente waar die persoon woont. Meer informatie over het voordragen van een kandidaat leest u ook op www.lintjes.nl ...

Aanpak
Overleg voordat u een aanvraagformulier gaat invullen met de medewerker Kabinetszaken of het voorstel haalbaar is. Bel hiervoor met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Zij zullen u dan doorverbinden. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geheimhouding
Het is een goede gewoonte de betrokken persoon niet op de hoogte te stellen van uw voorstel. Dus denk eraan het geheim te houden. Het komt namelijk voor dat het voorstel wordt afgewezen. Daarnaast speelt bij toekenning van een onderscheiding het verrassingselement een rol.

Termijn
De beslissingstermijn kan per aanvraag verschillen. U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen. Maar wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen? Dan moet uw aanvraag compleet binnen zijn voor 1 juli het jaar ervoor. Een voorbeeld: een aanvraag voor de lintjesregen van 2024 moet dan voor 1 juli 2023 compleet ontvangen zijn bij de gemeente.

Meer informatie
Lees ook: Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen. Voor meer informatie over het aanvragen, contactgegevens en de procedure.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.