Datum: 24-09-2023 - 03:32
05
me
'23
Grote Bonte Specht door brandweer, dierenambulance en Bart gered.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers, Flashlight Fotografie en Bart Noort

Grote Bonte Specht door brandweer, dierenambulance en Bart gered.

De brandweer van Noordwijk is vrijdagavond 5 mei naar Breloftpark gereden voor een melding dier in de problemen. Ter plaatse bleek het te gaan om een Grote Bonte Specht die haarzelf had vastgedraaid in een stuk net dat over een boom zit gespannen. De brandweer is met de ladderwagen omhoog gegaan om de vogel uit het net te bevrijden....

De dierenambulance was ook aanwezig en de medewerksters hadden een box mee gegeven aan de brandweerman om de vogel veilig in te kunnen doen na het bevrijden. Eenmaal veilig beneden bleek de vogel nog verstrikt te zitten in een stuk net. De dierenambulance wilde eigenlijk de vogel mee nemen maar Bart Noort, een echte vogelkenner met veel ervaring, bood aan om de vogel uit haar benarde situatie te bevrijden zodat ze snel terug kon naar haar nest. Het is tenslotte broedseizoen.

In de dierenambulance is het Bart gelukt de restanten van het net van de vogel af te krijgen. Daarop is de vogel in het weiland verderop weer losgelaten.  

Bart is ook degene die de brandweer en dierenambulance had ingeschakeld voor hulp. Hij woont in Hillegom en had op een Facebookpagina voor vogelaars een bericht gezien dat de vogel vast zat. Daarop is hij naar Noordwijk komen rijden met zijn gezin om de vogel te komen helpen. Bart doet voor zijn werk onderzoek naar vleermuizen voor Wageningen Marine Research. Hij vangt daarom vleermuizen en soms ook vogels. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.