Datum: 24-09-2023 - 02:13
04
me
'23
4 mei Dodenherdenking in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

4 mei Dodenherdenking in Noordwijk.

Vanavond was de dodenherdenking in Noordwijk aan Zee. De avond startte met een viering in de Maria ter Zeekerk. Na de viering was er een stille tocht onder begeleiding van The Hague Highland Pipe Band. In de stoet reden ook twee militaire voertuigen mee met de Canadese oorlogsveteraan Roly Armitage (98) in het voorste voertuig....

De tocht ging via de Prins Hendrikweg en het Dompad naar de Gemeentelijke Begraafplaats waar muziek en theater werd gespeeld door 'De Makers Theater'. Daarna toog de stoet verder naar de oorlogsmonumenten aan de Oude Zeeweg. Muziekgezelschap Echo der Duinen verzorgde de Koraalmuziek. Leden van de vrijwillige politie en leden van Scouting Norvicus vormden een erewacht en een erehaag. 

Na het taptoesignaal was het twee minuten stil gevolgd door het Wilhelmus en het Canadese volkslied. Burgemeester Wendy Verkleij hield een toespraak, een leerling van het Northgo College sprak het Nationaal herdenkingsgedicht uit. De heer Jeff Armitage sprak de Ode of Remembrance uit, en het persoonlijke verhaal van Roly Armitage werd verteld door Sheila Armitage. 

Daarna was er de kranslegging bij het herdenkingsmonument, waarna er gelegenheid was voor de aanwezige belangstellenden tot het leggen van bloemen bij het herdenkingsmonument. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.