Datum: 27-09-2023 - 22:41
04
me
'23
De mooiste wandelroutes voor jou en je hond in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

De mooiste wandelroutes voor jou en je hond in Noordwijk.

Noordwijk is voor velen een enorm populaire vakantiebestemming tijdens de zomermaanden. Toch zijn er, naast de kilometerslange stranden, ook prachtige routes waar jij en je hond heerlijk kunnen wandelen. Natuurlijk niet tijdens de warme zomerse dagen, maar wel wanneer het kwik wat lager staat. Noordwijk biedt prachtige wandelroutes die ideaal zijn om samen met je hond te verkennen. Van de uitgestrekte duinen tot aan de stranden en bossen,...

er zijn talloze plekken om van de natuur te kunnen genieten samen. In dit artikel delen we daarom dan ook enkele van de mooiste wandelroutes in Noordwijk waar jij en jouw hond samen van kunnen genieten.

De duinen
De duinen van Noordwijk zijn een prachtige locatie om te wandelen met jouw hond. Het gebied strekt zich uit over 13 kilometer en biedt talloze paden die geschikt zijn voor honden. Met hoge duinen, uitgestrekte bossen en een prachtig uitzicht op de zee is deze wandelroute zeker de moeite waard. Wel is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Op deze hondensite lees je daarom alles wat jij moet weten over een flinke wandeling met je hond. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het niet handig is om direct zo’n enorm stuk te gaan wandelen, zonder dat je hond dit eerder heeft gedaan. Merk je bijvoorbeeld dat je hond moe wordt, zorg er dan voor dat je even stopt.

Het strand van Noordwijk
Het strand is bij uitstek geschikt om je hond even heerlijk te laten uitrazen. Ze kunnen immers geen kant op. Wel is het belangrijk goed op de temperatuur te letten en ook te kijken of je hond geen andere mensen tot last is. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je hond eerst een duik in de zee neemt, om vervolgens weer tegen jou of een ander aan te springen. Zorg er daarom dan ook voor dat je een kleed hebt, zodat je hond niet alleen kan afdrogen, maar je hond hier ook op kan gaan liggen terwijl je weer met je hond in de auto stapt. Wat goed is om te weten is dat op het strand honden mogen loslopen in de winterperiode (van oktober tot en met april).

Zorg voor voldoende eten en drinken
Wanneer je een dagje weggaat, nemen we natuurlijk ook altijd wat lekkers mee, dus doe dat ook voor je hond. Naast het feit dat je hond natuurlijk een beloning verdient, is het spelen ook enorm intensief. Het is dus niet zo gek dat je hond dorst en ook honger krijgt. Neem naast het dieetvoer hond, ook wat koekjes mee en een fles water. Zo weet je zeker dat je hond voldoende nieuwe energie krijgt en ook goed kan hydrateren. Vooral wanneer het wat warmer is, bijvoorbeeld in het voorjaar, kan je hond het een stuk sneller warm krijgen, dan wanneer je in de wintermaanden met je hond naar het strand van Noordwijk gaat. Ga dus goed voorbereid op pad, zodat je zeker weet dat je hond het aan helemaal niets ontbreekt.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.