Datum: 24-09-2023 - 02:42
04
me
'23
Leerlingen van Zeehonk/Wakersduin leggen bloemen bij de graven van oorlogsslachtoffers.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Leerlingen van Zeehonk/Wakersduin leggen bloemen bij de graven van oorlogsslachtoffers.

Vanmiddag kwamen een aantal leerlingen van Zeehonk/Wakersduin naar de Gemeentelijke Begraafplaats om daar bloemen neer te leggen bij de graven van Nederlandse en Geallieerde oorlogsslachtoffers. Ook oorlogsveteraan Roly Armitage (98) uit Canada was op de begraafplaats aanwezig. Ondanks zijn hoge leeftijd weet hij ontzettend veel te vertellen over de oorlog....

De kinderen konden vragen stellen en kregen na afloop van de heer Armitage een mooie Canadese pin. De kinderen kregen eerst uitleg van Mark Sijlmans over de oorlog en de slachtoffers. Daarna kregen alle graven een bloemetje. De kinderen waren onder de indruk van de verhalen van Mark en van Roly Armitage. 

Ook de burgemeester sprak de kinderen nog even toe. Hoe bijzonder het eigenlijk is dat zij in vrijheid kunnen leven in Nederland, hun fiets kunnen pakken en naar vriendjes kunnen gaan wanneer ze maar willen. 

Vanavond om 20.00 is de kranslegging bij het Oorlogsmonument aan de Oude Zeeweg. Voorafgaand is er een programma, klik hier voor alle informatie. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.