Datum: 24-09-2023 - 02:40
03
me
'23
Open dag voor jong en oud. KNRM zet de deuren van alle reddingstations open!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Open dag voor jong en oud. KNRM zet de deuren van alle reddingstations open!

Op zaterdag 13 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties waaronder reddingstation Noordwijk. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM....

Op deze dag bedanken de ruim 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Het is voor de KNRM de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met de reddingboot.

Als dank voor de vaak jaren lange steun mogen de donateurs op 13 mei meevaren op de reddingboot. Dit kan op vertoon van uw de donateurspas van het jaar 2022 of 2023. Jonge Redders (jeugdleden) dienen een uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen.

Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur.

Reddingbootdag op reddingstation Noordwijk duurt van 10.00 tot 15.00 uur. U kunt zich melden op het strand van Noordwijk voor de vuurtoren, afrit 19.

Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor algemene informatie.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.