Datum: 02-10-2023 - 23:28
01
me
'23
Pittige halve marathon bij Omloop van Noordwijkerhout.
Geschreven door NSL
Foto's PR

Pittige halve marathon bij Omloop van Noordwijkerhout.

Veel enthousiasme was er afgelopen zondag bij de lopers van de Halve Marathon. De 21 kilometer van de Omloop van Noordwijkerhout is terug in het Hollands duin. Met een stralende zon, een beetje wind en zo’n 13 graden moesten de lopers ook een aantal kluchten bedwingen. Dat maakte deze wedstrijd pittig, een heuse uitdaging dus!...

Naast de halve marathon was er keuze uit de 5 en 10 kilometer. Beiden onderdeel van het 27e Zorg & Zekerheid Circuit. De Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL), had naast hardlopen ook een 10 km voor wandelaars. Met een totaal van bijna 800 deelnemers was dit een zeer geslaagd evenement.

Na afloop was er voor alle deelnemers een plantje.

Sebastiaan Stuurman (Voorhout) kwam als eerste om 00:16:53 over de finish, gevolgd door de eerste dame op de 5 km Lise Houwer met een tijd van 00:18:20.

Daarna was het even wachten op de lopers van de 10 km. Om 00:33:23 kwam Mathijs Wiggers (AV Haarlemmermeer) binnen. Marlies Jongerius (AV Olympus ’70) finishte met een tijd van 00:36:16.

Terwijl menig loper van de 10 km over de finishlijn liep, werden ertussen ook de lopers van de 21 m gespot.

Om 1:12:13 kwam Brent Pieterse (Triathlon Nieuwkoop) over de streep, gevolgd door Daniëlle Steenvoorden (Dordrecht) met een tijd van 1:38:50.

De Noordwijkerhoutse Strandlopers kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement, gezien de reacties van de lopers en toeschouwers na afloop.

Naast de vrijwilligers van de NSL gaat ook dank uit naar de vrijwilligers van het Zorg & Zekerheid Circuit en de gastvrijheid van VVSB.

Het eerstvolgende evenement dat de NSL organiseert is de Midzomernachtwandeling op 18 juni aanstaande, gevolgd door de Sunsetwalk  (i.s.m. de Hersenstichting) op 8 juli 2023.

Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl.

Wedstrijd gemist? Of wil je vaker hardlopen of jezelf verbeteren? Kom dan gedurende 4 weken proeflopen bij de NSL. Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor de jaarlijkse bgeinnerscursus.

Blijf op de hoogte van onze evenementen en meld je aan voor de nieuwsbrief. Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'aanmelden nieuwsbrief'.

De finishtijden zijn op www.av-nsl.nl te zien. 
De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWbN. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.