Datum: 26-09-2023 - 21:53
01
me
'23
Noordwijkers over hun belevenissen in de Tweede Wereldoorlog.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Noordwijkers over hun belevenissen in de Tweede Wereldoorlog.

In de documentaire ‘Leven aan de grens van het Derde Rijk’ worden Noordwijkers  geïnterviewd over hun ervaringen in de oorlog. De film is beschikbaar voor de thuiskijker vanaf begin mei. Voor een zacht prijsje is de DVD ‘Leven aan de Grens’ te koop bij Museum Oud Noordwijk, Boekhandel van der Meer en Antiquariaat Moby Dick in Noordwijk....

‘Leven aan de Grens’ is een film van documentaire maker  Aron Gooris en is in maart 2022 in première gegaan. Gooris interviewde twintig Noordwijkers die de oorlog hebben meegemaakt. Deze interviews plaatste hij in een kader van filmbeelden, waaronder unieke fragmenten uit Noordwijk, waardoor de kijker meegevoerd wordt door de wereldgeschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

‘Leven aan de grens’ is een uniek historisch project waarin nog net op tijd de ooggetuigen uit de Tweede Wereldoorlog aan het woord zijn.  

Deze bijzonder film wordt op dinsdagavond 9 mei 2023 door omroep BO uitgezonden (elk uur vanaf 19.00 tot 23.00 uur).

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.