Datum: 24-09-2023 - 01:33
04
me
'23
Ontdek de bieb, pop-up bieb in doorschijnende iglotent.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek
Foto's Sven van der Vlugt

Ontdek de bieb, pop-up bieb in doorschijnende iglotent.

Wie bij ‘de bibliotheek’ denkt aan een ruimte vol boeken waar je vooral stil moet zijn, heeft het helemaal mis. In de bibliotheek van nu kom je niet alleen om boeken te lenen, maar ook voor ontmoetingen met andere mensen, workshops, lezingen en advies en hulp op het gebied van taal en de digitale wereld. In mei laten medewerkers van de Bibliotheek Bollenstreek iedereen kennismaken met deze activiteiten in hun pop-up bieb....

“De pop-up bieb is een doorschijnende iglotent van bijna 4 meter doorsnee. De tent en de ruimte eromheen worden ingericht met kartonnen attributen.” Aan het woord is Ninke Bartoo, programmamaker volwassenen voor de bibliotheken in Teylingen en Lisse. Samen met haar collega Rianne Lamboo, die programmamaker is in Noordwijk, Noordwijkerhout en Oegstgeest, bemenst ze de pop-up bieb. “We zetten de pop-up bieb neer op plekken waar veel mensen komen. Denk aan markten, het Lentefestival in Sassenheim en The Taste of Oegstgeest. En tijdens Hemelvaart staan we in de Intratuin in Lisse.”

Voor elk wat wils
Het idee voor de bieb die naar je toekomt is van Ninke. “De bibliotheek is veranderd. Je komt er niet alleen om boeken te lenen, maar ook om mensen te ontmoeten en je te blijven ontwikkelen. Alleen weten veel mensen dat niet. Daarom laten we ze in onze pop-up bieb kennismaken met verschillende activiteiten.” Rianne: “Je kunt in de bibliotheek bijvoorbeeld een workshop vinologie volgen. Maar ook een lezing over duurzaamheid, gezondheid of financiën. En je kunt meedoen aan activiteiten zoals een kledingruil of Repair Café. Iedereen is welkom om een praatje te maken of aan een activiteit deel te nemen.”

Ontdek de bieb op:

11 mei | 10.00 – 16.00 uur | TuineXtra | Noordwijk

15 mei | 9.00 – 16.00 uur | Weekmarkt | Noordwijkerhout

Weten wanneer de pop-up bieb in de buurt is en wat er te doen valt? Kijk op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/ontdek voor alle data en tijden.

Op de foto: Rianne Lamboo en Ninke Bartoo
Fotograaf: Sven van der Vlugt

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.