Datum: 26-09-2023 - 21:02
28
apr
'23
Lentewandeling Nieuw Leeuwenhorst.
Geschreven door IVN Leiden
Foto's PR

Lentewandeling Nieuw Leeuwenhorst.

IVN afdeling Leiden organiseert op zondag 30 april om 10 uur een natuurwandeling door het landgoed Nieuw Leeuwenhorst, gelegen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.....

Hoewel bescheiden van omvang, kent het landgoed een zeer gevarieerde natuur, met oud en jong bos, waterpartijen en flinke stukken ruige weide. De aandacht zal vooral uitgaan naar het concert van zangvogels, de bomen en naar wat er allemaal in bloei staat. Ook zal er iets verteld worden over de boeiende geschiedenis van het terrein.

Het startpunt van de wandeling is de ingang aan de Gooweg 36 (parkeerplaats aan de andere kant van de Gooweg). De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van IVN Leiden, www.ivn.nl/afdeling/leiden, onder “Activiteiten”  en “Natuurgebieden”.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.