Datum: 26-09-2023 - 22:03
24
apr
'23
Joop en Rina van Munsteren-Schelvis 60 jaar getrouwd.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Wendy Weijers en familie

Joop en Rina van Munsteren-Schelvis 60 jaar getrouwd.

Morgen, 25 april, zijn Joop en Rina van Munsteren-Schelvis 60 jaar getrouwd, de brieven van de koning, koningin en de Commissaris van de Koning liggen op tafel te pronken. Vandaag kwam de burgemeester op bezoek om het bruidspaar namens de gemeente te feliciteren....

Joop komt uit Noordwijkerhout, Rina is een Noordwijker. Ze wonen sinds 2011 in de Wassenaarsestraat, verhuisd vanuit de IJmuiderstraat waar ze 50 jaar gewoond hebben. Het was ook het ouderlijk huis van Rina. 

Ze zijn getrouwd op het gemeentehuis in Noordwijkerhout, in de Jeroenskerk in Noordwijk, om met een bus vol gasten weer terug te keren naar Noordwijkerhout waar het feest werd gevierd. 

Joop vertelt dat Noordwijkerhoutse jongens meisjes aan het zoeken waren in Noordwijk, onder andere bij de bioscoop Royal. Daar hebben ze elkaar leren kennen. Ze hadden elkaar al eens eerder gezien bij de opa van Rina, op zijn werk. Zomaar naar de film met z’n tweetjes kon natuurlijk niet, oma kocht de kaartjes, en zat met opa achter in de bioscoop toezicht te houden. Ze gingen samen op dansles, maar twee weken later moest Joop in dienst. Rina is toen met de broer van Joop verder gegaan met de dansles maar de liefde tussen Rina en Joop is gebleven. Na twee jaar dienstplicht kwam Joop thuis, een jaar erna werd er getrouwd. 

Na het trouwen werd er ingewoond bij de opa van Rina, aan de IJmuiderstraat. Joop en Rina hebben jarenlang voor opa gezorgd.

In het huwelijk kwamen er drie kinderen, twee dochters en een zoon. En ondertussen is de familie uitgebreid met 8 kleinkinderen.

Rina werkte voor het trouwen bij Jamin en op een naaiatelier. Joop heeft jarenlang gewerkt als stratenmaker, totdat hij in Noordwijkerhout bij de tennisvereniging de parkeerplaats ging aanleggen. Hij bood zich daar aan mochten ze eens hulp nodig hebben. Een maand later werkte hij bij Tennisvereniging de Boekhorst als groundsman, maar werd ook vaak gevraagd als invaller als er een tennisser te kort was. 

De gezondheid van Joop is in de jaren verminderd maar hij gaat graag klaverjassen en voor afleiding en ontspanning naar De Wieken. Voorheen was hij een echt buitenmens en liep erg vaak in de duinen. Elke donderdagmiddag wordt er getraind in het sportcentrum van Hotel van der Valk en Joop heeft een fietsmaatje. Met de duofiets maakt hij heerlijke tochten door de streek. 

Rina maakt graag geborduurde kaarten, en heeft ook veel gehaakt. In de winter zijn legpuzzels van 1000 stukjes een favoriete bezigheid, als de kinderen thuis komen leggen ze graag een puzzelstukje mee. 

Joop en Rina hebben mooie verre reizen gemaakt, naar Maleisië en Singapore waar familie woont. De Noordkaap hebben ze gezien en vele Europese landen. Toen het wat minder ging met de gezondheid werd er opgestapt op cruiseboten. Voor nu genieten ze lekker van de dag.

De redactie van Blik Op Noordwijk wenst het bruidspaar morgen een heerlijke dag toe. Een feestje wordt op een later moment gevierd met de familie. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.