Datum: 26-09-2023 - 21:05
20
apr
'23
Particuliere thuiszorg in Noordwijk: wat is er mogelijk?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Particuliere thuiszorg in Noordwijk: wat is er mogelijk?

Als je de taak van mantelzorger op je neemt, bijvoorbeeld voor een naaste met dementie, kan dat een hoop tijd en energie kosten. Door vergeetachtigheid worden sommige dingen veel moeilijker. In het begin kun je als mantelzorger dit misschien nog alleen aan maar na verloop van tijd is het handig om een deel van de zorgen uit handen te geven....

Naarmate de dementie vordert, wordt verzorging vaak zwaarder. Jouw naaste kan namelijk onzeker, achterdochtig en zelfs agressief worden. Er bestaat ook de mogelijkheid dat hij of zij zich niet meer door jou wil laten helpen. Het is geruststellend om te weten dat je in dit soort situaties thuiszorg in Noordwijk kunt inschakelen. Zuster Jansen legt uit welke mogelijkheden er zijn.

Met particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg van Zuster Jansen is het mogelijk om mensen met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten blijven. In plaats van naar een zorginstelling te gaan, krijgen ze thuis goede en passende zorg. Staan ze op een wachtlijst om naar een zorginstelling te gaan? Dan kan de zorg van Zuster Jansen ook worden ingezet als overbruggingszorg.

Zuster Jansen stelt binnen enkele uren een vast team van gespecialiseerde zorgmedewerkers beschikbaar. Zo zal je geliefde niet steeds nieuwe gezichten zien en is er sprake van rust en regelmaat. De zorg wordt aangepast aan de wensen en behoeften van jou en je naaste.

Particuliere thuiszorg voor ouderen is zorg die je zelf betaalt. Hierdoor kun je de zorg volledig naar eigen inzicht regelen en behoud je keuzevrijheid. In veel gevallen kun je een deel van de kosten vergoeden door middel van het Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit budget kan de zorgbehoevende gebruiken om zorg in te kopen.

Wil je meer weten over particuliere thuiszorg of 24-uurs zorg in Noordwijk? Dan kun je het contactformulier invullen op de website van Zuster Jansen of telefonisch contact opnemen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.