Datum: 28-09-2023 - 00:18
25
apr
'23
Tentoonstelling ‘maandag wasdag’ te zien in Museum Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Tentoonstelling ‘maandag wasdag’ te zien in Museum Noordwijk.

In Museum Noordwijk is nu de tentoonstelling van de kunstschilders Ludolph Georg Julius Berkemeier en Jan Hillebrand Wijsmuller te zien. Beiden trokken in 1889 een deel van het jaar samen op en legden het Noordwijk van toen op het doek vast. Dat leverde opvallende kunstwerken op....

Op hun schilderijen komt vaak het dagelijks leven tot uiting zoals het ophangen van de was.

Als onderdeel van deze tentoonstelling is daarom ook de expositie ‘Maandag wasdag’ opgenomen. In een leuke entourage met authentieke voorwerpen en kleding, zoals de vissersvrouw vroeger haar was deed buiten op het erf. Zij gebruikte daarvoor onder meer was stampers, een houten droogrek, een wasbok en geribbelde wasborden. Ook allemaal te zien in Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein in Noordwijk aan Zee. De bezoeker zal zich in wanen vroegere tijden.

Twee tentoonstellingen naast de vaste collectie. Zeker een bezoek waard!

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.