Datum: 27-09-2023 - 23:29
20
apr
'23
Wereldwinkel viert jubileum in De Muze.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Wereldwinkel viert jubileum in De Muze.

Zondag 23 april is het zover. Dan viert Wereldwinkel Noordwijkerhout een feestje in theater De Muze in Noordwijk. Het is namelijk 30 jaar geleden dat de winkel voor Fairtrade cadeauartikelen en levensmiddelen werd opgericht. De Wereldwinkel wil deze mijlpaal graag vieren met klanten, vrienden, vrijwilligers en allen die de Wereldwinkel een warm hart toedragen. Wereldwinkels werken aan een eerlijker verdeling van welvaart in de wereld....

Met minder armoede, honger en ongelijkheid. Fairtrade of eerlijke  handel is transparant en berust op  duurzame relaties met de makers van de producten. Zij krijgen een eerlijke prijs zodat ze kunnen investeren in  verbetering van hun bestaan, hun gemeenschap en de toekomst van hun kinderen.

‘Feest: Fairtrade én duurzaam’ is de titel van het 30-jarig jubileum van de Wereldwinkel. Alle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en de Zilkers worden uitgenodigd om gratis dit evenement te vieren in theater De Muze vanaf 13.30 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk, zie hiervoor de website https://demuze.nl/programma/wereldwinkel-bigger-than-us. Er is een gevarieerd programma samengesteld bestaande uit film, muziek, workshops en informatieve stands. Maar bovenal is er veel ruimte voor ontmoeting en samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

In de film Bigger than us van Flore Vasseur, reist de twintig jarige Melati de wereld rond, op zoek naar medestrijders. Leeftijdgenoten die misschien het nieuws niet halen, maar wel levens veranderen en soms zelfs redden. In Griekenland, Malawi, Libanon, Brazilië, Oeganda en de Verenigde Staten ontmoet Melati jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?

Na de film zullen leden van het Noordwijks Kleynkoor muziek ten gehore brengen. Keshia Kluijfhout verzorgt een workshop Lachen en onder leiding van Jmiaa Bellan kan worden deelgenomen aan een workshop Buikdansen. De werkgroep Fairtrade Gemeente Noordwijk is aanwezig met een informatieve stand. Ook zijn er kraampjes van het project Hand in Hand uit Ghana (Greetje Knetsch) en Kazuri uit Kenia (Julia Wijnia).

Bo Cornelissen van Producentenreizen vertelt over de mogelijkheden om de producenten van Fairtrade producten in Afrika te bezoeken. En natuurlijk nemen de vrijwilligers van de Wereldwinkel zelf ook een keur aan producten mee die de wereld een beetje beter maken. Zie voor meer informatie over de Wereldwinkel en de jubileumviering https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.