Datum: 28-09-2023 - 00:38
16
apr
'23
Crescendo Noordwijk neemt tijdens voorjaarsconcert afscheid van dirigent Dirk van der Niet.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Crescendo Noordwijk neemt tijdens voorjaarsconcert afscheid van dirigent Dirk van der Niet.

Alle seizoenen kwamen voorbij zaterdagavond 15 april in De Muze. Het B-orkest van Crescendo Noordwijk startte de avond en nam het publiek mee in alle jaargetijden. Onder leiding van dirigent Ad Baljeu ging het van zwoele zomerse avonden naar een slee rit in de Alpen en door naar Tulpen uit Amsterdam....

In de pauze vonden de lootjes gretig aftrek en gingen vele bezoekers na afloop met een leuke attentie naar huis. 

Na de pauze was het tijd voor het A-orkest onder leiding van Dirk van der Niet. Presentatrice Leslie Lipjes praatte vlot alle muziekstukken aan elkaar. Dirk van der Niet heeft vorig jaar laten weten aan het bestuur dat hij zou gaan stoppen om samen met zijn vrouw te kunnen gaan genieten van hun pensioen. Na het laatste nummer werd Dirk in de bloemetjes gezet en ontving een aantal cadeautjes, waaronder een dagje weg samen met zijn vrouw. 

Er werd nog één nummer ingezet door Dirk, waarna na een aantal maten het dirigeerstokje werd overgenomen door de nieuwe dirigent Hessel Veldman. Hessel is 56 en woont in Bleiswijk. Hij is dirigent geweest van diverse harmonie orkesten, en heeft ook gedirigeerd in een Joop van den Ende musical. Nadat afgelopen jaar zijn harmonie orkest in Delft werd opgeheven was het tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken, en dat vond hij in Crescendo. Na een proefdirectie is de keuze op hem gevallen. 

Zondag 8 oktober 2023 is het najaarsconcert van het A-orkest met medewerking van het Leidse Klarinet-ensemble ‘Lignum’, en dan zal Hessel op de bok staan.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.