Datum: 24-09-2023 - 01:22
14
apr
'23
90-jarige Mevrouw Tebeest wordt verrast door Zeemanskoor de Noordwijkers op haar verjaardag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's R. Van Egmond

90-jarige Mevrouw Tebeest wordt verrast door Zeemanskoor de Noordwijkers op haar verjaardag.

De Noordwijkse Mevrouw Tebeest kon haar geluk niet op toen ze onverwachts op haar 90ste verjaardag verrast werd door de leden van het Zeemanskoor De Noordwijkers. Donderdagmiddag 13 april stapten onverwachts ongeveer 22 mannen van het koor haar huiskamer in compleet met 4 accordeonisten....

Zij brachten haar een aubade met de liedjes 'Als de klok van Arnemuiden' en zelfs een vertaling van Mul Of Kindje, die nu “Noordwijk aan zee” heette. De jarige en de aanwezigen genoten zichtbaar van dit optreden. Vervolgens werd er een groepsfoto gemaakt en konden ze terugkijken op een bijzondere gebeurtenis.

Zeemanskoor “de Noordwijkers” is officieel op 20 november 2009 opgericht. Hoewel ze nog niet zo lang bestaan is er al wel heel veel zang en optredens ervaring in zowel binnen- als buitenland. Momenteel bestaat het koor uit 35 mannen waarvan 29 zangers, 5 accordeonisten, 1 basgitarist, 1 trom/beatring/zanger, 1 Ierse drum/claves/zanger, 1 dirigent en een drummer/accordeonist.

Ze kozen bij de oprichting voor de naam zeemanskoor, omdat hun dat meer vrijheid geeft in het repertoire. Een shantykoor is aan regels gebonden. Ze willen Het zeemanskoor heeft een ruimer repertoire dan alleen shantykoren.

Zij brengen met veel enthousiasme ook oud Hollandse liedjes. Soms zelfs een aangepast repertoire zoals met Kerstmis of bij een bijzonder optreden. Zee, strand, water, drank, vrouwen, heimwee en ook ons dorp zijn zo de ingrediënten en als u bij een optreden de tekst kent, zing dan gerust uit volle borst mee.

Zondag 23 april om 16:00 uur is het complete zeemanskoor te bewonderen tijdens het corsoweekend op de Wilhelminaboulevard.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.