Datum: 26-09-2023 - 20:52
13
apr
'23
Luba Ladies Classic in de Bollenstreek gaat door op 17 juni 2023, politiebegeleiding is toegezegd.
Geschreven door Luba Ladies Classic
Foto's Redactie BON

Luba Ladies Classic in de Bollenstreek gaat door op 17 juni 2023, politiebegeleiding is toegezegd.

De Nationale Politie heeft besloten om abrupt anders invulling te geven aan de jarenlange werkwijze binnen het politiekorps met betrekking tot het begeleiden van wielerwedstrijden. Bij navraag bij onze contactpersonen binnen de politie heeft de organisatie van de Luba Ladies Classic een uitzonderingspositie gekregen en komen er ook dit jaar weer motoragenten ter begeleiding tijdens de koers op 17 juni 2023....

Al jarenlang worden wielerwedstrijden begeleid door opgeleide motoragenten. Nu zijn er in Nederland, ook al jarenlang, te weinig opgeleide motoragenten om deze wielerwedstrijden te begeleiden. De veronderstelling is dat deze krapte nog wel een aantal jaar zal aanhouden. De KNWU heeft in overleg met, en op verzoek van, de politie vanaf 2018 al aanpassingen gedaan aan de wedstrijdkalender. Zo is het aantal wedstrijden met politiebegeleiding verder gedaald en zijn meer wielerwedstrijden ‘omlopen’ (een wedstrijd op een volledig afgesloten parcours) geworden.

Ook werkt de KNWU al jaren aan een kader voor het inzetten van meer vrijwillige motorrijders om de verminderde inzet van motoragenten bij wielerkoersen op te vangen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.