Datum: 27-09-2023 - 23:08
12
apr
'23
Reuzenbol onthuld bij Museum Noordwijk.
Geschreven door Gildemeesters Bollenstreek
Foto's PR

Reuzenbol onthuld bij Museum Noordwijk.

Woensdag 12 april is de Reuzenbol ‘Noordzee’ onthuld bij Museum Noordwijk. Deze Reuzenbol is door Gildemeesters Bollenstreek gedoneerd aan het museum en heeft een mooie plek voor het museum gekregen. Al het leven komt uit de zee. De Noordzee is altijd zeer belangrijk geweest voor Nederland; het zorgt voor energie....

Daarom heeft de kunstenaar, Peter Smit uit Amsterdam, gekozen om de zee op de tulpenbol te schilderen; het leven komt uit de zee en geeft ons welvaart en plezier!

In Museum Noordwijk wordt veel aandacht besteed aan het leven met de zee door de eeuwen heen. Van Noordwijk als vissersplaats in de 20e eeuw tot toeristische badplaats in de 21e eeuw. De zee speelt daarin een centrale rol. Daarom is juist deze reuzenbol een mooie aandachttrekker voor Noordwijk aan Zee en voor het museum.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Op de foto van links naar rechts: Hans Savenije (Genootschap Oud Noordwijk), Wil Brouwer, Peter Smit, Jan v Vliet.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.