Datum: 23-09-2023 - 22:05
01
apr
'23
Pilot met fietstunnel onder nieuwe rotonde Vuurtorenplein, mogelijk uitbreiding naar rotonde Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Pilot met fietstunnel onder nieuwe rotonde Vuurtorenplein, mogelijk uitbreiding naar rotonde Noordwijkerhout.

Aangezien het regelmatig mis gaat op de nieuwe ingerichte rotondes in de gemeente Noordwijk, is er besloten om als pilot een fietstunnel aan te leggen. De rotonde op het Vuurtorenplein wordt momenteel aangelegd, dus kon de fietstunnel meteen meegenomen worden in de bouwwerkzaamheden....

Vanaf het Wantveld kan men de fietstunnel in, onder de Quarles van Uffordstraat door, om bij de Parallel Boulevard weer omhoog te komen. Mocht het project slagen dan worden andere ‘gevaarlijke’ rotondes ook aangepast met een fietstunnel, de eerste rotonde die op de nominatie staat is de rotonde aan de Gooweg/Victoriberg/Schulpweg in Noordwijkerhout. Ook daar gebeuren regelmatig ongelukken. 

De mogelijke fietstunnel krijgt dan een ingang op de Victoriberg, gaat onder de rotonde door en moet dan op de ventweg van de Gooweg gaan uitkomen. De gemeenteraad moet t.z.t. middels een raadsvoorstel nog wel zijn goedkeuring geven. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.