29
mrt
'23
Schoolklas treft zeehondje aan, EHBZ schiet te hulp.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Schoolklas treft zeehondje aan, EHBZ schiet te hulp.

Vanmorgen was groep 4/5/6 van basisschool 't Joppe uit Nieuw-Vennep vanwege juffen- en meesterdag op schoolreisje naar het strand van de Langevelderslag. Daar troffen zij een nog jong zeehondje aan. Aangezien de juffen en meester dachten dat de zeehond in nood was werd geprobeerd contact te zoeken met een hulpdienst......

Na wat speurwerk op internet kwam men uit bij Blik Op Noordwijkerhout. Gidie Vogels van BON zocht weer contact met Blik Op Noordwijk die daarop de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) waarschuwde. De EHBZ was snel ter plaatse aan de Langevelderslag, evenals de redactie van Blik Op Noordwijk.

Cees van de EHBZ heeft het zeehondje in de mand gekregen en achterin de wagen laten plaatsen door de juffen. De juffen en de meester zijn toen achter de EHBZ wagen aangelopen richting Noordvoort waar een rustig plekje werd uitgezocht om de zeehond weer vrij te laten. Ook deze taak mocht vervuld worden door de juffen, wat zij een ontzettend bijzondere ervaring vonden.

Ondertussen was de zeehond al Jop genoemd, naar de naam van de aanwezige klas en de school. Kees is daarna met de wagen terug gereden naar de Langevelderslag waar hij nog folders uitdeelde ter informatie en alle kinderen met de leerkrachten op de foto mochten voor de EHBZ wagen. 

De foto van zeehond Jop zal een ereplaatsje aan de muur van de klas krijgen, ter herinnering aan een bijzondere ontmoeting. 

Foto's: Blik Op Noordwijk Wendy Weijers en juf Vera.