30
mrt
'23
Mooijekind Fietsen, al 115 jaar een begrip in Noordwijk!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Mooijekind Fietsen

Mooijekind Fietsen, al 115 jaar een begrip in Noordwijk!

Zeg je fiets en Noordwijk, dan zeg je Mooijekind. Het bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en is een begrip in Noordwijk. In 1908 is overgrootvader Johannes Mooijekind in de Schoolstraat gestart met Mooijekind Fietsen. Rond zijn 12e jaar is opa Adriaan Mooijekind mee gaan werken in het bedrijf. En dat heeft hij zo’n 70 jaar met veel plezier gedaan. Oma Alie begon in de jaren zestig met de verhuur van 4 fietsen...

aan Noordwijkse toeristen. Het bleek een slimme zet; inmiddels rijden er op topdagen zo’n 200 huurfietsen van Mooijekind rond.

In 1967 heeft Jan Mooijekind het bedrijf overgenomen. 30 jaar later is Marcel in dienst gekomen en in 1999 is hij toegetreden tot de vennootschap onder firma van zijn ouders; Jan en Ans Mooijekind. Januari 2010 heeft Marcel de zaak overgenomen en nu is hij de eigenaar van de fietswinkel. Zijn ouders hebben daarna nog geruime tijd enthousiast meegewerkt, maar nu genieten ze volledig van hun welverdiende rust. Ze zijn regelmatig nog in en rond het bedrijf te vinden; loslaten is zo makkelijk nog niet :). De 3 dochters van Marcel, de 5e generatie Mooijekind, zijn ook regelmatig in de winkel te vinden.

Eind 2004, begin 2005 is Mooijekind Fietsen verhuisd; ze waren volledig uit hun jasje gegroeid. Van de vertrouwde stek op Schoolstraat 68 zijn ze een stukje doorgeschoven naar nummer 45. Op de huidige locatie, met zo’n 1000 m² oppervlak, hebben we weer alle ruimte voor hun klanten, de fietsen en alle medewerkers.

Om het 115-jarig jubileum te vieren, hebben zij het hele jaar diverse leuke aanbiedingen. Zoals nu op alle voorradige trekhaakdragers 25% korting.

Mooijekind fietsen is een mooie allround winkel met kinderfietsen, gewone fietsen, e-bikes, bakfietsen, racefietsen en mountainbikes. Ook kunt u er terecht om fietsen te huren, bijvoorbeeld een e-bike om straks mee naar Zandvoort te gaan tijdens de Dutch Grand Prix, kijk voor het aanbod of om te reserveren op hun nieuwe boekingssite: https://mooijekind-fietsen.fietsreserveren.nl/

De volgende merken kunt u vinden bij Mooijekind fietsen: Gazelle, Cube, Aldo, Cortina, Ruff Cycles, Urban Arrow, Lovens, Butchers and Bicycles, Puky en Alpina.

Foto's: Mooijekind Fietsen