Datum: 31-05-2023 - 21:53
29
mrt
'23
Project Parallel Boulevard: Bijna 1 kilometer aan drainage is aangelegd.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Project Parallel Boulevard: Bijna 1 kilometer aan drainage is aangelegd.

Op woensdagmorgen 29 maart is het project Parallel Boulevard feestelijk opgeleverd ter hoogte van het Vuurtorenplein. Wethouder Theo Alkemade en Waldo von Faber van het Hoogheemraadschap waren daarbij aanwezig....

De complete reconstructie is nu klaar. Onder en boven de grond hebben er twee seizoenen lang werkzaamheden plaatsgevonden, onder andere het aanleggen van een innovatieve drainage voor het verlagen van het grondwater.

Het verbeteren van de waterafvoer is belangrijk voor de Parallel Boulevard en omgeving. De betonnen dijk in de duinen, aangelegd in 2008, verhindert de afvoer van grondwater naar zee. Het stijgende grondwaterpeil zorgt sinds 2014 voor wateroverlast. Tijdelijke pompen houden het grondwaterpeil onder controle. Met een drain op circa 6 meter diepte wordt het grondwaterpeil teruggebracht naar het niveau voor de ‘dijk-in-duin’-constructie.

Klimaatverandering zorgt voor meer heftige regenbuien. Snelle afvoer van grote hoeveelheden regenwater is belangrijk om de boulevard en omgeving droog te houden. Grote infiltratietanks onder de grond kunnen snel veel regenwater opvangen. En vervolgens langzaam afgeven aan de bodem.

Om de weg niet twee keer te hoeven openbreken, is het bovengrondse en ondergrondse werk in één project gedaan. Nu de boulevard toch open gegraven werd voor de drain, is meteen het oude vuilwaterriool vervangen.

Nieuwsgierig naar het volledige project? Klik dan hier voor de website Parallel Boulevard.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.