Datum: 28-09-2023 - 01:00
01
mrt
'23
Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘vv Noordwijk bestaat 90 jaar!’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘vv Noordwijk bestaat 90 jaar!’.

Elke maand zal er van Erna Kagenaar uit Noordwijk een gedicht geplaatst worden op BlikOp Noordwijk. Erna schrijft gedichten waarbij Noordwijk centraal staat. Politiek, natuur of toerisme, alles kan voorbij komen. Met daarbij een toelichting hoe het gedicht tot stand is gekomen. Lees en geniet mee…..

VV Noordwijk bestaat 90 jaar!

Voetbal, een strijd en wedden op de beste. Onze kinderen groeien er mee op. De zaterdagen staan voor veel kinderen en ouders, in het teken van vroeg op. Vooral de junioren zijn als eerste op de groene mat aan de beurt. “Wie rijdt er”? In de voetbal groepsapp worden afspraken gemaakt. Het is altijd fijn dat er ouders zijn, die de hele bubs enthousiastelingen met voetbaltassen en al, meenemen en na afloop weer netjes thuisbrengen.

Dan volgt de was met vuile sokken, zie die maar eens goed weer bij elkaar te paren. Dit is bij ons in huis altijd een drama, dus deze taak was voor mij destijds, niet de meest voor de hand liggend. Er zijn altijd van die fanatieke vaders en moeders, (als een kind het geluk en deze rijkdom heeft) en er zijn ouders die het wel best vinden en buitenspel blijven. Al heb ik deze regel nooit begrepen. Ook in de herhaling niet. Hoe dan ook, voetballen is een sport, waarin je in teamverband leert samenwerken.

Zelf heb ik veel langs de lijn gestaan met zoon en dochter in dezelfde leeftijd op de club. Als moeders onder elkaar, konden we zo heerlijk even bijpraten. Soms waren we zo druk met elkaar, dat we een doelpunt van onze schatten niet eens hadden gezien. Maar juichen dat we dan deden!  In de winter kon het afzien zijn. Sommigen gingen op een stuk karton staan, zodat de kou niet zo in de voeten trok. Slimme oplossing! 

VV Noordwijk heeft naam en faam verdiend. Het prachtig vernieuwde sportveld, met bijbehorende accommodatie, heeft ook ruimte voor Reuring in de tent. Maatschappelijke betrokkenheid is in Noordwijk sowieso groot en divers. Over kampioenschappen gesproken, pure winst!

Voetbal en Business gaan ook hand in hand. De financiële bal moet ook rollen. Iedereen is welkom bij de Business Club, dus geld speelt hierin geen hoge score. Ik geef maar even een assist. De club van 100 heeft inmiddels 210 leden, ook weer een dubbele winst.

Ja, voetbal leeft in Noordwijk en in de hele wereld. Wie heeft het ooit bedacht? Voetbal verbindt en geeft tegelijk strijd. Een supporter die de doelman op zijn b…. slaat bij PSV, is nog niets vergeleken bij de hooligans en rellen. Dit heeft niets meer met de mooie sport te maken.

Ik dwaal af, NOORDWIJK mag trots zijn op onze mooie club! Het bestuur en alle betrokken vrijwilligers, zijn al 90 jaar het doelmatige bewijs. Het gaat ook bij voetbal om de sport en saamhorigheid. Of is dat nu weer truttig? Ik was dus die moeder langs de lijn, die juist de kinderen aanmoedigde, die in prestatie niet vooraan stonden. Ik wilde dat zij volop genoten en verdiende aandacht kregen. Vaders die mij iets TE hard schreeuwde, vroeg ik dan: “hé, hoe was JOUW week”? Niet dat het hielp, maar dan had ik mijn doelpunt in ieder geval gescoord. 

VV Noordwijk, van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Deze winst is voor jullie.

Waar een klein land groot in kan zijn
is in een groots dorp verwezenlijkt
Fier en trots op de club

Waar een kleine jongen groot in wordt
zijn grote mensen weer klein
Groen als gras, rood-wit gestreept

De bal rolt, de bal is heilig
Geen bui kan focus beletten
en buien zijn er genoeg, net als het fanatisme

We schreeuwen, we juichen
We ontmoeten elkaar in verbintenis
Het is altijd weer de voetbal

Waar we vroeg voor op staan
Waar de voeten gras om ploegen
Waar we samen naar de kantine gaan

Waar we als Noortukkers wel weten
Hoe het hoort
Met een groot netwerk van vrijwilligers

Zijn wij de kampioen!

{gallery}17196{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.