Datum: 28-09-2023 - 04:05
27
feb
'23
Zon, vlak strand en wind in de rug bij de NSL NederStrandLoop 2023
Geschreven door NSL
Foto's Regina Rudawska

Zon, vlak strand en wind in de rug bij de NSL NederStrandLoop 2023

De NederStrandLoop, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) was wederom een succes. Met een blauwe hemel, een vlak strand en een frisse wind genoten de ruim 200 deelnemers van deze fantastische wedstrijd over het Noordwijkse strand en door het bos en duin. De kenmerken bij uitstek van de NSL!...

Met ruim 200 inschrijvingen was duidelijk dat de hardlopers uit de regio en daarbuiten er zin in hadden. De NederStrandLoop, met start en finish op de Langevelderslag, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) is niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Dat geldt zeker voor de leden van de NSL. Deze wedstrijd is onderdeel van de clubcompetitie. De deelnemers waren ook duidelijk te herkennen in het geel-zwart, de clubkleuren van de NSL.

De wedstrijd ging over een korte (7,9 km) en een lange afstand (15,8 km). De weersomstandigheden waren optimaal en dat was te zien aan de opkomst van de runners én aan de tijden die gerealiseerd werden.  

Beveket Yeman (Leiden Atletiek) kwam om 26:35 als eerste over de finish, gevolgd door de eerste dame op de korte afstand (7,7 km) Noa Hoondert (AV’23) met een tijd van 33:26.

Daarna was het even wachten op de lopers van de lange afstand (15,8 km). Om 0:54:03 kwam Kris van Leeuwen binnen. Sonja van Hamersveld finishte met een tijd van 1:10:46.

Opvallend was dat de top 3 bij de heren op de lange afstand gelijk was aan de editie 2022: Kris van Leeuwen, Dennis Kulk (NSL) en Arjan van der Hoorn (NSL).

Alle lopers die als 4e eindigden ontvingen een cadeaubon van een restaurant voor een koffie met appelgebak voor 2 personen.

De Noordwijkerhoutse Strandlopers kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement, gezien de reacties van de lopers en toeschouwers na afloop.

Naast de vrijwilligers van de NSL en een restaurant gaat ook dank uit naar de medewerking van de KNRM die de lopers op het strand in de gaten hield.

Het eerstvolgende evenement dat de NSL organiseert is de Bloemenwandeling op 15 april aanstaande, gevolgd door de Omloop van Noordwijkerhout  (hardloopwedstrijd, onderdeel van het Zorg & Zekerheid Circuit) op 30 april 2023.

Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl.

Wedstrijd gemist? Of wil je vaker hardlopen of jezelf verbeteren? Kom dan gedurende 4 weken proeflopen bij de NSL. Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor beginners! Vanaf 27 maart starten we met een opstapgroepDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blijf op de hoogte van onze evenementen en meld je aan voor de nieuwsbrief. Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'aanmelden nieuwsbrief'.

De finishtijden zijn op www.av-nsl.nl te zien. De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWbN. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website av-nsl.nl.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.