Datum: 26-09-2023 - 20:58
12
feb
'23
54e Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin (foto's + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

54e Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin (foto's + video)

Onder leiding van Laurant Larive, met zijn dansassistente Isabelle Groote- Vinkeles Melchers, werd zaterdagavond 11 februari het 54e Wienerball geopend door de debutanten. 24 dansparen betraden de Pické Zaal in Grand Hotel Huis ter Duin die was omgetoverd tot prachtige balzaal. Sinds 1992 wordt het bal in Huis ter Duin georganiseerd. Het bal in Nederland is een van de grotere Weense Bals buiten Wenen zelf en wordt alom geprezen om haar verwelkomende sfeer....

Na de openingsdans werd traditiegetrouw met de oproep 'Alles Walzer' de dansvloer vrijgegeven voor alle gasten van het Wiener Ball.

Voor aanvang van het Wiener Ball was er voor genodigden en gasten een diner in de Keizerzaal. Tussen de gangen door werd er aandacht gevraagd voor het gekozen goede doel dit jaar, Stichting Inloophuis Scarabee. De stichting is gevestigd in Leiden en iedereen die geraakt is door kanker kan daar binnen lopen. Er werd geld voor de stichting ingezameld middels een tombola met mooie prijzen en een veiling met bijzondere kavels.

Het Combo van het orkest Koninklijke Marechaussee speelden easy listening pophits in de Pické Zaal. Voor de jeugd was er een disco in Club Conversation die tot diep in de nacht doorging. In de Tappenbeck Foyer was het prima vertoeven met een aanbod van Oostenrijkse lekkernijen en luxueze kleine hapjes.

Precies om middernacht was het tweede optreden van de debutanten. Laurant Larive kreeg daarna de taak om alle gasten de publieksquadrille aan te leren. Het bal eindigde uiteindelijk rond 02.00 uur met het 'Brüderlein Fein' lied.

Foto's + video: Wendy Weijers en Flashlight Fotografie

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.