Datum: 24-09-2023 - 03:20
22
jan
'23
Museum Noordwijk is er voor iedereen, extra opening en gratis toegang.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Museum Noordwijk is er voor iedereen, extra opening en gratis toegang.

Museum Noordwijk wil iedereen de mogelijkheid geven om de bijzondere tijdelijke tentoonstelling over kunstedelsmid Siem van den Hoonaard te bezoeken. Voor mensen die gedurende de dag doordeweeks en in het weekend niet in de gelegenheid zijn opent het museum op vrijdagavond3 februari van 19.00 tot 21.00 uur speciaal haar deuren….

En op zondag 5 februari (12.00 - 16.00) is de toegang tot het museum voor iedereen zelfs gratis. Op deze manier wil het museum ook publiek dat het niet zo breed heeft de kans geven het museum te bezoeken. Volgens Frans van Duijn, curator van de tentoonstelling zou het mooi zijn als mensen deze dag gebruiken om iemand mee te nemen die hier normaal geen geld voor heeft. 'En we hopen hiermee ook de groepen te bereiken die niet zo snel naar een museum gaan, zoals jongvolwassenen, vluchtelingen en eenzame ouderen. 

Zonder toegangsprijs is er geen drempel om even binnen te stappen om te kijken hoe je het vindt en kun je zo weer weg als het niks is, maar dat kan ik mij niet voorstellen, want iedereen wordt gegrepen door het werk van Siem', aldus Van Duijn. 

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 6 maart

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.