Datum: 27-01-2023 - 23:07
20
jan
'23
Kinderen koken in Noordwijkse horeca, horeca-ondernemers gezocht.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's R. Van Egmond

Kinderen koken in Noordwijkse horeca, horeca-ondernemers gezocht.

Voor het voedingseducatieprogramma Het Gezonde Kindermenu is de organisatie op zoek naar horecagelegenheden die willen deelnemen aan dit programma. Binnen dit programma gaan basisschoolleerlingen van 8 tot 12 jaar oud zelf een gezonder kindermenu bedenken en koken in een horecakeuken….

De leerlingen maken zo kennis met het werk in de horeca en met gezonder eten. Tijdens een gastles ontwikkelen zij onder begeleiding van voedingsdeskundige Isabelle Groenstege recepten voor gezondere kindermenu’s. Vervolgens koken de kinderen een van deze kindermenu’s in een echte horecakeuken. Dit geeft hen een unieke positieve ervaring met gezonder eten en de horeca. Horecagelegenheden in de gemeente Noordwijk zetten dit kindermenu met bijzonder verhaal op hun menukaart. Zo dragen zij gelijk ook bij aan een gezondere leefomgeving voor kinderen.

Voor dit project is de organisatie naar horecagelegenheden die hierin willen samenwerken. Dat kan bijvoorbeeld door de keuken beschikbaar te stellen voor een kookles of door het gezondere kindermenu op de kaart te zetten.

Het Gezonde Kindermenu is een initiatief van My FoodStyle en Goed Bezig! Werk je bij een horecaonderneming in de gemeente Noordwijk en wil je meer informatie over dit programma of hieraan deelnemen? Kijk dan op https://www.myfoodstyle.nl/p/het-gezondere-kindermenu of neem contact op met Isabelle Groenstege via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.