Datum: 26-03-2023 - 10:02
19
jan
'23
Zuid-Hollandse kinderburgemeesters (o.a. Kseniya Dessing gemeente Noordwijk) schrijven eerste Provinciaal Kinderakkoord.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zuid-Hollandse kinderburgemeesters (o.a. Kseniya Dessing gemeente Noordwijk) schrijven eerste Provinciaal Kinderakkoord.

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder Kseniya Dessing van de gemeente Noordwijk, doen aan het provinciaal bestuur van de provincie...

De provincie heeft de vertegenwoordigers van de kinderen uitgenodigd om te luisteren wat er onder hen speelt. Nadat zij welkom zijn geheten door de commissaris van de Koning Jaap Smit zijn de kinderburgemeesters aan de slag gegaan om te werken aan het akkoord. Zelf hebben ze gekozen voor drie thema’s: Natuur, Wonen en Vervoer. Centraal staan de vragen: Wat zijn je zorgen, wat zijn volgens jou oplossingen en wat heb je nodig om dat te realiseren?

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het eerste provinciale Kinderakkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur gaat geven. Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan gaan.

Op de foto boven staat Kseniya Dessing derde van links.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.