Datum: 28-09-2023 - 00:40
08
jan
'23
Gevonden lichtgranaat tot ontploffing gebracht op het strand van Noordwijk. (Foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gevonden lichtgranaat tot ontploffing gebracht op het strand van Noordwijk. (Foto’s + video)

Magneetvissers troffen zondagochtend in het water vlakbij de Hoogeveenseweg in Noordwijk een lichtgranaat aan. Lesly (27) uit Katwijk had de granaat aan zijn magneet hangen. Bij het zien van de granaat werd de magneet met granaat in het water gelegd en werd de politie gebeld. De politie heeft een medewerker van de TEV ingeschakeld….

De medewerker van de Team Explosieven Verkenning deed ter plaatse onderzoek en heeft besloten de EOD ter plaatse te laten komen. De EOD kwam met spoed ter plaatse en heeft ter plaatse onderzoek gedaan en de granaat gereed gemaakt voor vervoer. Vervolgens is er besloten om de granaat tot ontploffing te brengen op het strand van Noordwijk aan de Langevelderslag.

Publiek werd op ruime afstand gehouden waarna de explosie volgde. De granaat, een 81 milimeter lichtgranaat uit de Verenigde Staten, werd zonder problemen tot ontploffing gebracht. De granaat was mogelijk gerelateerd uit de Tweede Wereldoorlog. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.