Datum: 27-09-2023 - 18:22
02
nov
'22
Project Pioneers of Space over 60 jaar ESTEC in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Project Pioneers of Space over 60 jaar ESTEC in Noordwijk.

Vanmiddag was de persbijeenkomst over 60 jaar ESTEC in Noordwijk. Vanwege dit jubileum, dat in oktober 2024 gevierd gaat worden, is het project Pioneers of Space tot stand gekomen. Het project gaat de beginjaren in kaart brengen en alles wat er daarna tot stand is gekomen. Met een speciaal evenement volgend jaar oktober wordt alles gepresenteerd. De organisatoren hopen 60 jaar mooie herinneringen en prachtige verhalen op te halen…

Tijdens de persbijeenkomst lichtte Pieter van Beekhuizen, Margaret Basten-Beuk, initiators van het project, en ruimtevaartwethouder Roberto ter Hark het project toe.

Pieter is met 45 dienstjaren en Margaret met 47 dienstjaren de langstzittende medewerkers bij de ESTEC. Al hun ervaringen gaan zij mee nemen met het project wat nu gestart gaat worden. 

Pieter heeft onder andere in de financiën en contracten gewerkt en het Esa Estec conference bureau opgezet.

Margaret is begonnen als typiste wat uitgroeide naar secretaresse/administratief medewerkster en was onder andere aanwezig bij het lanceren van raketten naar satellieten. Internationaal werk, wat erg boeiend was met fantastische herinneringen eraan. 

Het hoeft natuurlijk geen betoog dat gemeente Noordwijk trots is op de aanwezigheid van ESTEC in Noordwijk en de internationale werkgemeenschap actief op deze grootste site van de Europese ruimtevaartindustrie. Met elkaar schrijven ze aan een nieuw hoofdstuk: NL Space Campus Noordwijk. Want de ruimtevaart pioniert door in Noordwijk!

Pieter van Beekhuizen, Margaret Basten-Beuk en Roberto ter Hark staan niet alleen stil bij de geschiedenis, de waarde van ESTEC voor de Noordwijkse gemeenschap en de Noordwijkse economie, maar ook gaven ze de pers een inkijkje in een aansprekende publieksactie die Pieter van Beekhuizen en Margaret Basten Beuk voorbereiden en waarin zij de Noordwijkse bevolking wil vragen mee te werken met foto’s, anekdotes en documenten te geven over met name de beginjaren van ESTEC.

Heeft u herinneringen, foto’s, anekdotes, videomateriaal over Esa Estec? Of kent u oudere inwoners van Noordwijk die bij de ESTEC hebben gewerkt, vooral vanaf de start in 1964? Dan kunt u dat inzenden naar het volgende mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Noordwijk, City of Space.

 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.