Datum: 22-03-2023 - 19:39
16
okt
'22
Geslaagde eerste editie Duin en Bollen 4 Daagse, duizenden wandelaars finishen in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON Wendy Weijers

Geslaagde eerste editie Duin en Bollen 4 Daagse, duizenden wandelaars finishen in Noordwijk.

Duizenden wandelaars zijn vanmorgen vroeg voor de laatste wandeldag vertrokken uit Noordwijk. Op de derde en vierde dag waren start en finish op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Het wandelevenement werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en maar liefst rond de 3000 wandelaars hebben deelgenomen aan diverse wandelafstanden (40, 30, 20, 15 en 5 km)….

Burgemeester Wendy Verkleij heeft vanmorgen rond kwart over 11 de eerste wandelaar binnen gehaald op de boulevard bij het Palaceplein. De eerste die binnen kwam was Joep Derksen uit Voorhout. Hij heeft vier dagen lang de 20 km met turbowandelen volbracht. Hij finishte vanmorgen binnen de drie uur na de start van zijn 20 km. 

Daarna, om 11.30 uur, was de start van de 5 km lopers. De burgemeester telde af. Er was geen startsein helaas, afgelopen nacht is door een windhoos de hele stellage van de start/finish omgewaaid waarbij er wat dingen stuk zijn gegaan.

Al met al kan de organisatie terug kijken op een geweldig evenement dat zeker een jaarlijkse terugkerend festijn gaat worden.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.