Datum: 23-09-2023 - 23:37
18
sep
'22
De Thuisbus gaat de wijk in!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

De Thuisbus gaat de wijk in!

Koffie, koekjes en een kletspraatje, meer is er niet nodig om iemand zijn of haar dag te maken. Op het rondreizende terras van de Thuisbus mag iedereen plaatsnemen. ‘Je maakt de drempel lager voor mensen om elkaar aan te spreken, dat doet mensen goed.’…

Stichting Thuishuis gaat op stap met de Thuisbus. Met de Thuisbus willen we eenzaamheid onder ouderen verminderen en contacten in eigen wijk bevorderen. Door dichtbij de mensen te staan, hen actief te benaderen en een gezellige nostalgische plek te creëren, maken we het laagdrempelig en uitnodigend om te komen buurten bij de bus. “Veel mensen zijn eenzaam. Ze vinden het moeilijk om contact te maken bijvoorbeeld. Door een terras buiten neer te zetten is de drempel lager dan dat je ergens binnen moet stappen”, zegt Louky Crama. “Buiten is van iedereen en je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Ik heb wel eens gehoord dat mensen die ergens nieuw zijn komen wonen compleet werden genegeerd toen ze een gezamenlijke ruimte binnen kwamen. Bij de Thuisbus is de sfeer losser waardoor het makkelijker aansluiten is.”

De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. Een soort pop-up terras.

Dit jaar staan we voor het eerst op 23 september bij de vijver naast het Rederijkersplein in Noordwijk Binnen van 14:30 tot 16:30 uur. De bedoeling is dat we volgend seizoen op wat meer locaties in de gehele gemeente Noordwijk zullen staan.

We rollen de luifel uit, zetten stoelen en tafels voor de bus en de gezelligheid kan beginnen. Lekker dichtbij huis, gezellig een bakje koffie/thee drinken met leeftijdsgenoten uit de buurt. Er kan ook een potje rummikub of jeu de boules gespeeld worden. Opgeven is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is van harte welkom om te komen buurten en zo lang te blijven als u wilt. 15 min, 30 min of 2 uur. Alles is goed!

Wilt u meer weten of misschien wel voor een aantal uren vrijwilliger worden bij dit mooie project kijk dan op www.thuishuisnoordwijk.nl 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.