Datum: 07-12-2022 - 05:50
07
sep
'22
Op Open Monumentendag optredens van duo Put en Tien op Landgoed Calorama.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Op Open Monumentendag optredens van duo Put en Tien op Landgoed Calorama.

In het Koetshuis van het prachtige landgoed Calorama exposeert beeldend kunstenaar Kees Putman van zaterdag 3 september tot en met zaterdag 10 september met een bijzondere selectie van zijn werk van 1975 tot 2022. Deze tentoonstelling is hem aangeboden omdat hij in 2020 winnaar was van het Schilderfestival Noordwijk…

Kees Putman, is vooral bekend als schilder van de zee en van golven. In deze tentoonstelling is onder andere ook het prijswinnende schilderij “Schaduwen over de sneeuw” te zien en werken over de klimaatcrisis. Een van deze werken hangt binnenkort in de KlimaatExpo in Museum Kasteel Nijhuis. Tijdens de tentoonstelling staat Putman ter plekke te schilderen. Zie ook www.keesputman.nl

De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Putman is een begeesterd docent kunstbeschouwing. Hij geeft diverse lezingen op het landgoed in het Koetshuis.

woensdag 7 september, 20.00 uur, een lezing over Piet Mondriaan

donderdag 8 september, 20 uur,  een lezing over beeldhouwkunst van Bernini tot Brancusi

Reserveren noodzakelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kosten 10 euro per persoon, inclusief koffie en thee.

Kees Putman en Rens Tienstra treden op als duo Put en Tien. Dit optreden is in het Koetshuis van Calorama tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september.

Putman en Tienstra brengen op Calorama, op het Jeroensveld , het verhaal ‘De Beentjes van Sint Jeroen’, over de oudste Noordwijkse martelaar. 

Optredens 13.00 uur en 14.00 uur.

Toegang gratis. Reserveren niet nodig.

Landgoed Calorama, het Koetshuis, Gooweg Noordwijk Binnen. Ingang naast het kerkhof. Gratis parkeren schuin tegenover Calorama op parkeerterrein aan de Gooweg P1 N444.

Foto: Barteld de Jong

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.