Datum: 28-09-2023 - 02:38
01
sep
'22
Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Uitzicht en inzicht’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Uitzicht en inzicht’.

Noordwijk zakt op ranglijst “beste woongemeenten”. Elsevier Weekblad heeft de lijst bekend gemaakt aan de hand van beoordelingen op diverse aspecten. Nabijheid van faciliteiten zoals o.a. scholen, supermarkten, huisartsen en cafés waren onderdeel van de keuring. Toch wil dit niet zeggen dat deze gemeenten daarop gebaseerd beter uit de bus kwamen….

Veiligheid, rust, ruimte en harmonie zijn speerpunten waarop gemeenten goed werden beoordeeld. Noordwijk is maar liefst 47 punten gezakt in rangorde. Van plaats 31 naar 78 in slechts 1 jaar tijd.

Wat gaat hier niet goed? Of moeten we ons geen zorgen maken om een onderzoek, lijstje en oordeel? Is dit van ondergeschikt belang bij onze eigen belevenis.

Persoonlijk zou ik het waarderen als de Gemeente Noordwijk een algemene reactie geeft aan ons inwoners. Gewoon, zodat we in ieder geval begrijpen dat de “boodschap” is aangekomen en zij het de moeite waard vinden ons erover te informeren en beter nog, erop te anticiperen.

Het roept toch vragen op: Heeft het met de fusie te maken? Met veiligheid? Parkeren? Hoog en laag segment waarvan de eerste steeds meer ruimte krijgt. Er zijn supermarkten in overvloed in ons dorp. Deze worden verder uitgebreid dus dat kan het niet zijn. De woonlasten dan maar? De buiten proportionele huizenprijzen op een stukje grond waarbij je het strand wellicht ook gedeeltelijk meebetaalt als achtertuin. Anders kan dit toch niet?!

Harmonie dan? Lees politiek en we scoren immens! Maar niet in harmonie.

Rust? Nee dat mogen we niet verwachten in een badplaats. Althans, als iedereen zich aan de regels houdt, ja ook met een irritatie factortje. Voor de één is het prima leven hier, voor de ander een bron van ergernis en dan hebben we nog alle gradaties daartussen.

We hebben altijd een keuze zeg ik dan maar. Elsevier is maar een Magazine, we staan er toch maar mooi in! Plaats 78, nou én! Keun toch?

Misschien komen de overpeinzingen door mijn vakantie en mijn magnifieke uitzicht. Geen zee zo hoog die deze bergen kunnen overtreffen.


Een onderzoek, wat zegt dat nou?
De uitkomst in cijfers
in keurig rijtje neergezet

De belevenis is niet te vangen
Ervaren doen we allemaal anders
Laat dan onverlet

De pret niet drukken
Als ergernis overloopt
Als oordeel je doet twijfelen

Toch willen we antwoord
Opdat we niet om hier te wonen
nu plots moeten weifelen

Is Noordwijk nog zoals het was?
Is Noordwijk nog zoals het hoort?
Heeft Noordwijk nog de koers?

Of zijn we nu jaloers?
op omliggend beter best
en krijgen we nul op rekest

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.