Datum: 23-09-2023 - 23:55
18
aug
'22
Shetlandpaardje Jordy (28) uit water gered door de brandweer.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Shetlandpaardje Jordy (28) uit water gered door de brandweer.

De brandweer is woensdagavond in actie gekomen nadat er in het water langs het Mennepad in Sassenheim een shetlandpaardje te water was geraakt….

Oud shetlandpaardje Jordy van ruim 28 jaar was daar te water geraakt. Mogelijk verloor het paardje zijn evenwicht of werd door de grotere paarden het water ingeduwd. Het paardje werd opgemerkt door een voorbijganger.

Zijn verzorgers waren net weg na het voeren en konden terug om hem te redden. Al met al kregen zijn verzorgers hem niet uit het water waarop de brandweer een helpende hand moest bieden. Met mankracht kreeg men Jordy op de kant.

Op het eerste oog mankeerde hij niets maar omdat hij nog wat stijf was en toch in het water heeft gelegen kwam er later op de avond nog een dierenarts ter controle.

Zo zie je maar weer, de brandweer is er voor iedereen, ook voor dieren. Ook in een buurgemeente. 

Foto’s: Flashlight Fotografie 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.