Datum: 23-09-2023 - 22:20
08
aug
'22
Jaco van Leeuwen traditiegetrouw in laatste concert Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Jaco van Leeuwen traditiegetrouw in laatste concert Zomerserie Muziek in Jeroen.

Op donderdag 18 augustus sluit Jaco van Leeuwen de Zomerserie orgelconcerten af op zijn ‘eigen’ Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Jaco van Leeuwen hoort tot de beste Nederlandse organisten en heeft de orgelcultuur in Noordwijk in de afgelopen 25 jaar op een hoog niveau gebracht en gehouden….

Jaco probeert van het slotconcert van de Zomerserie altijd iets bijzonders te maken en slaagt daar telkens weer in. Natuurlijk speelt hij een werk van Bach , maar Jaco heeft ook een voorliefde voor de Nederlandse componist Ad Wammes. Hij sluit het concert af met de spectaculaire Toccata Aberystwyth van David Bednall. Het volledige programma staat op www.muziekinjeroen.nl.

Het concert in de Oude Jeroenskerk, ook te volgen op het grote videoscherm, begint om 20.15 uur. Kaarten kosten€ 8,- (Vrienden €6,-) en kunnen worden besteld via www.muziekinjeroen.nl. Na afloop wordt nagepraat met een (gratis) drankje in het koor van de kerk.

Foto: PR  

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.