Datum: 02-10-2022 - 20:57
06
aug
'22
Dit weekend in Noordwijk: Cirque des Dunes, vuurwerk, Toeristenmarkt en nog véél meer!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Dit weekend in Noordwijk: Cirque des Dunes, vuurwerk, Toeristenmarkt en nog véél meer!

Vandaag is weer een prachtig Cirque Des Dunes te bezoeken aan de Koningin Wilhelmina Boulevard. Ongeveer 12 spectaculaire acts zullen op zaterdagavond 6 augustus vanaf ca. 18.00 uur hun opwachting maken voor en rondom de duinen. Het programma biedt entertainment voor een groot publiek, voor zowel jong als oud. Van vuur-acts, diverse acts in de lucht tot een aantal hele bijzondere mobiele acts en nog veel meer…..

De artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. De “buiten-theater” professionals komen vanuit heel Europa naar Noordwijk aan Zee.

De opening zal verzorgt worden door De White Wings, magische witte figuren die rechtstreeks uit een sprookje lijken te zijn gestapt. Ze hebben prachtige witte vleugels met een indrukwekkende spanwijdte en worden begeleid door elektronische drums voor een spetterend geheel. Deze elegante verschijningen verdwijnen vervolgens in een majestueuze parade terwijl het publiek betoverd blijft staan.

De avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Toeristenmarkt.
Een wekelijks terugkerende markt op het Vuurtorenplein. U kunt hier terecht voor de laatste mode, mooiste accessoires en lekkerste snacks. Voor ieder wat wils.

Tentoonstellling ‘70 jaar Vrolijk Weekblad Donald Duck’.
In het Museum of Comic Art is de tentoonstelling van Donald Duck te bewonderen. Klik hier om kaartjes te bestellen.

Bunkercomplex Atlantikwall.
Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een bijzonder museum dat is ingericht in een vuurleidingbunker uit de Tweede Wereldoorlog.

Let op: Een bezoek aan het gangenstelsel in het bunkercomplex is zonder reservering niet mogelijk, dit kan online, Reserveren kan via de website van Atlantikwall.

Museum Engelandvaarders
Beleef in het museum het verhaal van de Engelandvaarders met een interactieve game. Bestel hier uw kaarten.

Museum Noordwijk
Expositie Max Liebermann, klik hier voor alle informatie.

Buitenexpositie Max Liebermann
Op 1 juni is de unieke en permanente buitenexpositie Max Liebermann in Noordwijk geopend. Op maar liefst 24 punten in Noordwijk zijn grote replica’s tentoongesteld van deze bekende Duitse impressionistische schilder. Klik hier voor alle info en de route.

Welkom in de Vuurtoren
Vandaag geopend van 11.00-16.00, kom gezellig langs! Koningin Wilhelmina Boulevard. 

Toren beklimmen
Toren beklimmen in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen

E-chopper huren Noordwijk
Geniet van de wind in je haren en het zonnetje tijdens een leuke E-chopper tour door Noordwijk en omgeving. Klik hier voor alle info en om te reserveren.

Kom je met de auto naar Noordwijk?
Maak dan gebruik van de gratis beach shuttle die dit weekend ook weer rijdt en voorkom zoeken naar een parkeerplek. Klik hier voor alle informatie.

Foto: BON

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.