Datum: 02-10-2022 - 21:48
25
jul
'22
2500ste bezoeker voor Donald en MoCA!
Geschreven door MoCA
Foto's Redactie BON

2500ste bezoeker voor Donald en MoCA!

Dat Donald Duck na 70 jaar nog steeds mateloos populair is in Nederland is in het Museum of Comic Art (MoCA) wel te merken. De tentoonstelling ‘70 Jaar een vrolijk weekblad’ met Donald in de hoofdrol kan zich verheugen op belangstelling vanuit binnen- en buitenland. Na 38 dagen kon MoCA de 2500ste bezoeker op feestelijke wijze ontvangen. Als ware Donald Duckfans kreeg de familie De Rijk….

een fraaie oorkonde en de kinderen Féline en Thijs een spannende en extra dikke Donald Duck pocket vol avonturen van hun striphelden. Blij verrast gaf moeder Marjolein aan dat hun hele huis een en al Donald Duck ademt. Eén van de slaapkamers wordt zelfs bewaakt door de Zware Jongens middels een grote deursticker. Speciaal voor Donald Duck kwamen zij, helemaal vanuit Elst, naar Duckstad aan Zee. Na het bezoek aan het museum nog naar het strand en de zee met als afsluiter lekker eten op het strand. Veel leuker kan een zomerdag in Noordwijk aan zee niet zijn.

Dat Donald populair is bleek ook wel uit het feit dat de opening van de tentoonstelling zelfs de aandacht trok van het NOS journaal van 18.00 en 20.00 uur op vrijdag 3 juni. Inmiddels hebben vrijwel alle landelijke media melding gemaakt van deze unieke presentatie van origineel Nederlands Donald Duck-werk uit de jaren 50, 60, 70, 80 tot heden aan toe. Het weekblad is bij jong en oud nog steeds mateloos populair. Met ruim 200.000 abonnees en wekelijks 1.8 miljoen lezers is het een van de grootste bladen in Nederland.

Het zijn zeker niet alleen kinderen die MoCA bezoeken. Onder begeleiding van grootouders of ouders reizen ze richting Noordwijk. Van generatie op generatie wordt het Duck-virus doorgegeven. Eenmaal in het museum kunnen de kinderen een leuke speurtocht doen waarna ze na afloop een leuke verrassing wacht. De ouderen maken intussen een nostalgische reis door hun jeugd waarin, voor sommige zelfs al 70 jaar, die dekselse eend een belangrijke rol speelde. De tentoonstelling in het leukste (strip)museum van Nederland loopt nog door tot eind oktober.

Naast de expositie is er in het winkelgebied een leuke speurtocht naar Disneyfiguren die ‘verstopt’ zijn in 15 etalages van winkels. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij het VVV en MoCA. Kinderen tot 13 jaar krijgen bij het inleveren van het wedstrijdformulier in MoCA een gratis entreekaart, onder begeleiding van een betalende volwassene, goed voor een bezoek aan het museum. Alle ingeleverde formulieren doen mee aan een grote loterij waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Deze Hoofdstraat-winkeliersactie loopt tot eind augustus waarna de trekking van de prijzen volgt.

Bijschrift foto:

Een trotse John Asselbergs (MoCA) temidden van Féline, Marjolijn, Geert en Thijs de Rijk feliciteert de 2500ste bezoeker voor de Donald Duck tentoonstelling.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.