Datum: 08-06-2023 - 07:05

23
jul
'22
Project ‘Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk’ gestart. (filmpje)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Project ‘Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk’ gestart. (filmpje)

Noordwijk als gemeente waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Baas kunnen blijven over hun leven. Overal een gevoelde wens. Het kan, maar hiervoor moet de omgeving seniorvriendelijker worden. En wie weten beter dan de ouderen zelf wat hiervoor nodig is? Dit is het uitgangspunt van het project ‘Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk’ gestart. Ouderen maakten onder leiding van de Bromet filmschool uit Leiden...

een documentaire over het wonen in Noordwijk, de ervaren problemen en hun wensen. Bekijk het filmpje.

Traplift
Zoals Annemieke en Corrie. Zij namen een filmpje op in de wijk Boerenburg. Het onderwerp zijn de huurflats zonder lift. Traplopen is een knelpunt zegt een bewoner in het filmpje. Een traplift inbouwen tot de eerste verdieping is mogelijk, reageert de woningbouwvereniging. Daarboven kan dit niet. Dan gaan we kijken naar verhuizing. De doorstroommakelaar kan hierbij helpen.

Geldautomaat
Inwoners uit De Zilk missen een makkelijke en betaalbare vervoersvoorziening. En een geldautomaat. En een beter bereikbare brievenbus. De gemeente heeft dit opgepakt. De brievenbus in de Zilk krijgt een centrale plek. Ook wordt in een nog nieuw te bouwen complex in de Zilk een pinapparaat geplaatst. Samenwerkende partijen gaan bekijken of een buurtbus mogelijk is of de inzet van Automaatje van Welzijn Noordwijk.

Afvalcontainers
In Vinkeveld zien we 2 ouderen worstelen bij het afvaleiland. Ze kunnen onmogelijk bij de ondergrondse afvalcontainers. Door de drempel, de opening die te hoog zit en ook nog eens aan de verkeerde kant. De toegang tot de vuilcontainers in Vinkenveld is opgelost. Dit kan de standaard worden voor andere afvaleilanden in de gemeente.

Mooie gezamenlijke aanpak
Wethouder Dennis Salman: Laat ouderen zelf vertellen en zien waar ze tegenaan lopen en hoe het beter kan. Deze mooie aanpak gaan we ook gebruiken in andere wijken. Stap voor stap richten we gezamenlijk onze gemeente seniorvriendelijk in. Dit is nodig, want het aantal ouderen stijgt sterk!

En nu?
Over een half jaar kijken we wat het heeft opgeleverd. Of meer actie nodig is.

Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk is een gezamenlijke inspanning van Welzijn Noordwijk, de ouderenbonden, woningbouwverenigingen Antonius van Padua en Stek, de ISD Bollenstreek, de gemeente Noordwijk en de Werkplaats Sociaal Domein van de Hogeschool Leiden.

Foto PR: Annemieke en Corrie nemen een film op in de wijk Boerenburg bij de huurflat zonder lift. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.