Datum: 04-06-2023 - 18:32
20
me
'22
Fietspad Herenweg na valpartijen en klachten aangepakt.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Fietspad Herenweg na valpartijen en klachten aangepakt.

De gemeente heeft na klachten en valpartijen direct de gladheid in de bochten op het fietspad langs de Herenweg aangepakt. Het nieuwe betonnen fietspad langs de Herenweg in Noordwijk Binnen is flink in gebruik genomen. Maar bij regen bleek het fout te gaan…..

Vooral in de bocht bij de Tolhoren en bij de oversteek bij de Beeklaan. Via Fixi en Politie kwamen de meldingen binnen bij de gemeente, een stuk of 10. En daar werd direct actie op ondernomen.

Er werden waarschuwingsborden geplaatst en vervolgens werd met de leverancier van de betonplaten gekeken wat er aan de hand is. De oorzaak was snel bekend. En erg voor de hand liggend.

Bij het maken van de betonplaten spuit de fabrikant de bovenkant namelijk af met een speciaal spul. Een paraffineachtige vloeistof die op een versgestort betonoppervlak wordt aangebracht om het verdampen van water uit het betonoppervlak te verminderen.  

Het laagje geeft een dichter en sterker betonoppervlak. Normaal verdwijnt het door het weer en door de fietsers die er overheen rijden. Maar zo ver was het nog niet. Er lag nog spul en toen kwam de regen.

Donderdag 19 mei 2022 volgde een flinke schoonmaakbeurt om het laatste restje van het laagje te verwijderen. Met stoom en een natuurvriendelijk oplosmiddel werd de klus geklaard. Na werktijd. Want de behandeling was een spoedklus.

Als het goed is, kunnen de gebruikers van het fietspad nu weer veilig rijden. 

Foto: Gemeente Noordwijk 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.