Datum: 06-07-2022 - 11:56
18
me
'22
Knuffelkussens uitgereikt aan bewoners Hoogwaak.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Knuffelkussens uitgereikt aan bewoners Hoogwaak.

Vanmorgen zijn er in Groot Hoogwaak knuffelkussens uitgereikt aan de bewoners. Het project knuffelkussens is in 2019 gestart om voor mensen met dementie knuffelkussens te maken. Deelnemers van het project Sportief voor Werk (participatietraject) hebben samen met vrijwilligers weer vele kussens gemaakt. Elke woensdagochtend wordt er hard gewerkt in het restaurant van Groot Hoogwaak…

Door giften van mensen en een fonds, die allen begaan zijn of mensen met dementie kennen, is het een succes geworden. Stichting Muis Jantje, bestaande uit vrijwilligers die voor mensen met dementie muisjes haken, zijn benaderd en zij waren direct enthousiast. Zij hebben gehaakte muizen gedoneerd voor dit goede doel. Elk kussen heeft een muisje verstopt zitten.

Vandaag werden de kussens uit handen van Monique Jägers, projectleider Sportief voor Werk bij Welzijn Noordwijk, in ontvangst genomen door bewoners in Groot Hoogwaak. Petra de Bruin van Groot Hoogwaak zag vorig jaar dat bewoners van Jeroen de knuffelkussens hadden ontvangen, en heeft contact opgenomen om Groot Hoogwaak aan te melden voor het huidige project. 

Monique Jägers wil iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. De inzet van de deelnemers en vrijwilligers, donaties van stoffen, linten en zelfs naaimachines is overweldigend. Het project draait tot aan de zomer in Groot Hoogwaak. In 2023 wordt opnieuw een project gestart voor een ander verpleeghuis voor bewoners met dementie in de gemeente Noordwijk.

Een instelling aanmelden voor dit project kan bij Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. 

Mocht u nog mooie stoffen of linten hebben waar prachtige knuffelkussens van gemaakt kunnen worden en u wilt dit doneren, dan kan dat ook via bovenstaand mailadres.

Foto's: Wendy Weijers BON

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.