Datum: 06-07-2022 - 11:15
18
me
'22
Conclusie na verkennende besprekingen met formateur. PUUR ziet geen rol in huidig beoogde coalitie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Conclusie na verkennende besprekingen met formateur. PUUR ziet geen rol in huidig beoogde coalitie.

De afgelopen weken heeft een vertegenwoordiging van PUUR gesproken met de vertegenwoordigers van de partijen die op dit moment een coalitie aan het formeren zijn onder leiding van formateur Roberto ter Hark van de VVD. Zoals de formateur eerder in een brief liet weten

zijn de gesprekken constructief, waardevol en verhelderend geweest. Het thema bestuurscultuur, transparantie en integriteit was een belangrijk onderwerp tijdens de gesprekken. Hierover konden of wilden de formerende partijen geen overeenstemming bereiken.

PUUR heeft gezocht naar kansen en mogelijkheden om een positieve stap te maken met het thema bestuurscultuur en stelt vast dat dit niet is gelukt. Van beide kanten zijn flinke inspanningen geleverd om hiervoor tot een basis te komen voor een verdere samenwerking en inhoudelijke formatiebesprekingen.

PUUR blijft positief haar bijdragen leveren en meewerken aan bestuurlijke vernieuwing, transparantie en integriteit in de Noordwijkse politiek. Dit zijn belangrijke waarden voor PUUR en verdient alle aandacht. Ten alle tijden zal de fractie van PUUR zich constructief opstellen en meewerken aan bestuurlijke vernieuwing voor een zo transparant mogelijk Noordwijk voor iedere inwoner. Dit is de verkiezingsbelofte waar PUUR de komende jaren voor staat!

Noordwijk, 18 mei 2022

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.