Datum: 18-05-2022 - 08:22
11
me
'22
De heer en mevrouw Hooijmans-Koot 60 jaar getrouwd!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

De heer en mevrouw Hooijmans-Koot 60 jaar getrouwd!

Vanmorgen kreeg het 60-jarig bruidspaar Hooijmans-Koot bezoek van burgemeester Wendy Verkleij. Met een grote bos bloemen kwam ze het bruidspaar feliciteren.  Op 3 april 1962 is het bruidspaar Hooijmans-Koot voor de wet getrouwd. Een jaar later werd er voor de kerk getrouwd. Mevrouw Hooijmans (79) komt oorspronkelijk uit Zoetermeer en de heer Hooijmans (82) uit Leidschendam….

Meneer ging in de diensttijd werken bij Beuk en mevrouw werkte daar via de thuiszorg in de huishouding. Zo hebben ze elkaar leren kennen. Meneer heeft 18 jaar bij Beuk gewerkt, daarna nog 25 jaar bij Renault als monteur/chauffeur. 

In de ‘Beuk’ tijd werden er 10 huizen gebouwd door Beuk, na 4 jaar verkering werd er dan ook getrouwd om in aanmerking te komen voor een huis. Tijdens de bouwperiode werd er overbrugd in een zomerhuis.

In de verkeringstijd werd er graag gestapt in Den Haag, Rotterdam en Leiden. Uiteraard ontbraken ook de danslessen niet.

Mevrouw heeft gewerkt in een hotel in Noordwijk totdat de eerste kleine kwam. Toen de kinderen groter waren is mevrouw weer in de horeca gaan werken. Menig bruiloft heeft zij bediend. 

Eerst werd er op de Hyacinthstraat gewoond, later een tijdje in een appartement aan het Bonnikeplein en nu al weer 15 jaar op het huidige adres in een seniorenwoning. Meneer heeft zelf flink geklust in het huis en werkt graag in de tuin. Ze gingen graag naar de camping in de buurt maar er zijn ook reisjes naar het buitenland gemaakt. 

Ze hebben twee zonen gekregen en hebben ondertussen twee kleindochters, een kleinzoon en twee achterkleinkinderen waar ze erg trots op zijn.

Meneer leest graag de kranten op de ipad en kijkt voetbal op tv en mevrouw kijkt graag soaps op tv. Meneer rijdt nog auto, kleine stukjes op bekend terrein. Mevrouw gaat graag elke week met begeleiding uit wandelen. Mevrouw is jaren vrijwilliger geweest voor de zonnebloem. Ze heeft nu zelf een vrijwilliger van de zonnebloem en fijne ondersteuning van Buurtzorg. 

Het geheim om al zolang bij elkaar te zijn? Dat is af en toe bekvechten met elkaar. ‘Zonder wrijving geen warmte’, zegt de zoon ;)

De redactie van BlikOp Noordwijk feliciteert nogmaals het bruidspaar van harte met hun 60-jarig huwelijksjubileum. 

Foto: BON Wendy Weijers 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.