Datum: 18-05-2022 - 07:30
10
me
'22
Wereldkampioen FootGolf naar Golfbaan Tespelduyn.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Wereldkampioen FootGolf naar Golfbaan Tespelduyn.

Van 19 tot 22 mei staat op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn de tweede editie van het internationale FootGolf toernooi The Motion Cup op het programma, met als absolute blikvanger de Argentijnse regerend wereldkampioen FootGolf Matías Perrone….

Het toernooi is onderdeel van de FootGolf WorldTour en trekt naast de Nederlandse top ook buitenlandse spelers, met de wereldkampioen als grote publiekstrekker. Met zo’n 75 andere deelnemers zal hij in een driedaagse competitie de strijd aangaan voor de wisseltrofee en het beschikbaar gestelde prijzengeld.

Toernooidirecteur Jim Kuipers is heel blij met de komst van de Argentijn. “Het blijkt door een volle wedstrijdkalender nog lastig om de grote namen binnen te halen, dus met de komst van Matías stijgt het toernooi in aanzien. Komende edities hopen we daarvan de vruchten te plukken, maar met een verdubbeling van het aantal spelers ten opzichte van vorig jaar gaat het al de goede kant op. Als dat zo doorgaat hebben we over 2 jaar 300 spelers!”

Kuipers en The FootGolf Motion, de organiserende club, hebben grote ambities, waar Landgoed & Golfbaan Tespelduyn maar al te graag in faciliteert. Naast de 54 holes FootGolf competitie wordt er tevens een Jeu de Boules toernooitje gespeeld en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de horeca die Tespelduyn te bieden heeft. De ontknoping is op zondag 22 mei, waarbij de beste spelers in de laatste flights uit zullen vechten wie er dit jaar met de titel vandoor gaat.

Iedereen is welkom om te kijken, uiteraard met respect voor de golfbaan en de spelers.
De finaledag zal tevens op Facebookpagina van The FootGolf Motion live worden uitgezonden en de scores zijn te volgen via app.birdiebase.com.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.