Datum: 28-09-2023 - 00:45
02
me
'22
Tweede wisseltentoonstelling in Museum Noordwijk
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Tweede wisseltentoonstelling in Museum Noordwijk

In Museum Noordwijk is naast een unieke tentoonstelling met 69 schilderijen van meester kunstschilder Leo Klein Diepold nog een tweede tijdelijke expositie ingericht onder de welluidende naam ‘Kijk HAAR’….

Deze tweede expositie is tot stand gekomen door de inspanningen van de werkgroep Textiel, Sieraden en Accessoires van het Genootschap Oud Noordwijk. Coördinatrice Sjaan van Kekeren-Brouwer: “Centraal in deze tijdelijke tentoonstelling is een schilderij van Leo Klein-Diepold dat mijn partner en ik eerder aan het genootschap hebben geschonken. Het is een portret van een chique dame, mogelijk behorend tot de welbekende familie Tappenbeck die voor altijd aan Huis ter Duin is verbonden.

Bekend is dat Klein-Diepold na zijn eerste scheiding met de dochter van eigenaar Heinrich Tappenbeck, Ilse getrouwd is geweest. Wij hebben rond het schilderij tal van attributen tentoongesteld waaronder kleding uit die tijd, bonten mutsen en stola’s, sieraden en verschillende memorievoorwerpen, die allemaal tot de collectie van het genootschap behoren.”

Normaal liggen ze opgeslagen in het depot en zijn zij niet te bezichtigen. Reden te meer om de gang naar Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein 4 in Noordwijk aan Zee te maken. De tentoonstelling is evenals de oeuvre tentoonstelling van Leo Klein-Diepold nog tot en met 11 september van dit jaar te bezoeken.

Foto onderschrift: Sjaan van Kekeren-Brouwers heeft met behulp van haar werkgroep op de middenzolder van Museum Noordwijk de zeer bezoekwaardige tijdelijke tentoonstelling ‘Kijk HAAR’ ingericht.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.