Datum: 30-06-2022 - 05:56
27
apr
'22
Koningsdag 2022 van start in Noordwijk! (Foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Koningsdag 2022 van start in Noordwijk! (Foto’s + video)

Koningsdag 2022 is in Noordwijk van start gegaan. Weer een 'ouderwetse' Koningsdag, zoals het hoort te zijn. Vanmorgen om 9.00 werd er vanaf de Visserskapel in de Hoofdstraat Koraalmuziek gespeeld door leden van 't is Keun. Daarna ging 't is Keun voorop de Oranje optocht door Noordwijk aan Zee. Prachtig verklede kinderen en ouders liepen mee...

Om 10.00 was het tijd voor de Aubade. Op het podium stonden (oud)gedecoreerden, burgemeester Wendy Verkleij en uiteraard leden van de Oranjevereniging en wethouders.

De Zilvervloot, het Noordwijks Volkslied en het Wilhelmus werden uit volle borst meegezongen door het in grote getale aanwezige publiek. De burgemeester deelde twee prijzen uit voor de best verklede kinderen.

De kindervrijmarkt is van start gegaan op het Gat van Palace en nog enige uren te bezoeken, net als de kermis op het parkeerterrein er naast. 

Vanmiddag is er nog een programma bij De Wels vanaf 15.00 uur, bij Café Rosser vanaf 12.00 en bij Het Koffiehuis vanaf 17.00 uur. 

De redactie van Blik Op Noordwijk wenst iedereen een fijne Koningsdag toe!

Foto's/video: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.