Datum: 02-10-2022 - 21:30
19
apr
'22
Roberto ter Hark onthult nieuw logo van Cultuur.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Roberto ter Hark onthult nieuw logo van Cultuur.

Op dinsdag 19 april 2022 onthulde wethouder Roberto ter Hark het nieuwe logo van cultuur op de muur van De Muze. Ook werden er projecten uitgelicht, die tot stand zijn gekomen uit de diverse brainstormsessies die met de verschillende culturele disciplines georganiseerd zijn….

Eind vorig jaar zijn er 2 beleidsstukken afgerond voor Kunst en Cultuur. De cultuurnota ‘Cultuur in de kern’ en het masterplan beeldende kunst in de openbare ruimte. Mooie plannen waar de wethouder trots op is en grote verwachtingen van heeft.

Vandaag werd even stil gestaan bij de start van een aantal nieuwe plannen. Een uitvoeringsprogramma uit het cultuurbeleid is ‘samenwerking en vernieuwing’. Samen de gevolgen van corona te lijf. Veel culturele organisaties hebben problemen met de nasleep van corona. Het bezoek is nog niet terug op het niveau van voor de crisis en extra inzet op promotie is noodzakelijk. 

Er zijn veel ideeën die niet allemaal tegelijk kunnen worden opgepakt. Onder andere door een tekort aan vrijwilligers bij culturele organisaties. Een aantal plannen kunnen wel direct uitgezet worden en de gemeente gaat hierbij faciliteren en zoveel mogelijk ondersteunen. Voorbeelden zijn:

- een openlucht podium
- een culturele manifestatie
- een magazine
- de kindercultuurmaand
- meer inzet van de borden aan de kant van de weg
- een vernieuwde cultuuragenda in de krant
- betere planning en spreiding
- de bibliotheek bakfiets
- programmaboekjes van De Muze
- en het nieuwe logo: Een Zee aan Cultuur

De komende beleidsperiode staat in de gemeente Noordwijk cultuur centraal.

Foto’s: BON Wendy Weijers 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.